Konferencija za medije na temu rada Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije

BUDUĆNOST JE OVDJE: U Poduzetnički centar u Krapini stižu dva robota

Objavljeno: 26.01.2024. zagorjeinternational

Danas je u Poduzetničkom centru Krapinsko-zagorske županije u Krapini održana konferencija za medije na temu rada samog Centra.

Helena Matuša, direktorica Centra, navela je da je broj zaposlenih u tvrtkama u Centru 58 te da je rast prihoda u 2022. godini u odnosu na 2021. iznosio 115 posto.

– Što se tiče projekata gospodarstvenika i poljoprivrednika, za EU fondove imamo pripremljenih devet projekata, za potpore za samozapošljavanje osam, za kreditne linije šest, dok za nacionalne natječaje za udruge imamo pripremljenih pet projekata. Prihodi su nam u prošloj godini iznosili nešto više od 479.000 eura, a rashodi nešto manje od 476.500 eura – rekla je Matuša.

Kolar: Moramo stalno ulagati i razvijati se

Župan Željko Kolar izrazio je zadovoljstvo radom i poručio da Centar ima odličnu suradnju u Hrvatskoj i inozemstvu.

– Pozicionirali smo se, imamo znanje i iskustvo, puno smo radili na tome i zato imamo takve rezultate. Moramo stalno ulagati i razvijati se, pametno, zeleno, digitalno – rekao je župan i pritom otkrio zanimljiv novitet koji bi trebao stići u Centar.

– U ovoj godini uvest ćemo novog domaćina u naš poduzetnički centar, jednog robota koji će voditi posjetitelje po Centru. Bit će napunjen svim mogućim podacima i imat će sve informacije o našim uslugama. Ali, to nije sve! Bit će i drugi robot, koji će biti na raspolaganju za sve vrste edukacije i koji će biti najviše usmjeren na učenike viših razreda osnovne škole, srednjoškolce i studente – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba