Župan je dobio podršku i od ministra zdravstva Beroša

Župan Kolar na sastanku s Plenkovićem: “Prioritet je Centar za zdravlje srca i mozga u Krapinskim Toplicama”

Objavljeno: 20.01.2024. zagorjeinternational

Sastanak Vlade i župana uključenih u Razvojni sporazum za Sjever Hrvatske održan je jučer u Koprivnici. Prisutan je bio i premijer Andrej Plenković.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar podsjetio je da je prioritet naše županije u sklopu razvojnog sporazuma projekt proglašenja i izgradnje Centra za zdravlje srca i mozga u Krapinskim Toplicama.

Kolar: Centar u Krapinskim Toplicama je naš najveći projekt

– Ovo je strateški i najveći projekt Krapinsko – zagorske županije, a ovom prilikom još jednom tražim, molim i apeliram da se proglasi i strateškim projektom Republike Hrvatske te da se krene u njegovu realizaciju. Ovime bi se povećala kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite, unaprijedila zdravstvena skrb i poboljšala dostupnost usluga za sve građane Republike Hrvatske – istaknuo je župan Kolar te podsjetio kako je više od 75 posto pacijenata na stacionarnoj rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama s područja izvan Krapinsko – zagorske županije, odnosno iz ostatka Hrvatske i inozemstva.

Kolara je podržao ministar zdravstva Beroš

– Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice jedina u Hrvatskoj provodi rehabilitaciju pacijenata s traumatskom ozljedom, a ovdje svoju rehabilitaciju ostvaruju i najteži bolesnici s raznim neurološkim oboljenjima. Ona je od nacionalnog značaja kako po širini, opsegu i kvaliteti zdravstvenih usluga, tako i po svojoj dugoj tradiciji, educiranim kadrovima i dobro organiziranim rehabilitacijskim programima – istaknuo je župan Kolar, kojemu je podršku za realizaciju ovog projekta iskazao i ministar zdravstva Vili Beroš.

U pratnji Kolara bili su pročelnik Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Karlo Frljužec, pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i europske fondove Vlatka Mlakar, ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar, direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša i ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Zorica Capar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba