VARAŽDIN: Župan Stričak i pročelnik Huđek uručili donaciju novih računala Udruzi roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskoga rata

“Brinemo i pomažemo koliko možemo, a upravo ovakve udruge koje baštine uspomenu na poginule kolege treba daleko više cijeniti”

Objavljeno: 19.01.2024. zagorjeinternational

Varaždinski župan Anđelko Stričak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek posjetili su sjedište Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije gdje su predsjednici udruge Ljubici Florijan – Cerovečki predali novu računalnu opremu koju će članovi udruge koristiti u svome radu. 

Župan Stričak je tom prilikom naglasio kako se u teškim vremenima prepoznaju oni koji daju sve najbolje od sebe, a upravo su to bili naši branitelji početkom devedesetih godina. 

-Varaždinska županija brine o svim udrugama, pomaže im koliko može, a upravo ovakve udruge koje baštine uspomenu na naše poginule kolege i na naš Domovinski rat, na one koji su dali najviše kod stvaranja naše Domovine, takve udruge treba daleko više cijeniti. Ako zaboravljamo uspomene na naše poginule, onda zaboravljamo i na naše korijene. Hrvatska je danas članica Europske unije, hrvatski jezik je jedan od 24 službena jezika Europske unije, a Europska unija je jedna od globalnih sila i na području gospodarstva, demokratičnosti , socijalne osjetljivosti te tehnološkog napretka. Biti član jedne takve asocijacije je pitanje časti i prevage. Da nije bilo naših kolega branitelja, pitanje je da li bismo ostvarili sve navedene ciljeve i uspjehe – rekao je župan. 

Zaželjevši svako dobro u radu članovima Udruge pročelnik Huđek je naznačio kako se ovom donacijom želi izraziti duboko poštovanje i zahvalnost svim članovima koji su dio svog života i djelovanja dali za rad Udruge, te je zahvaljujući upravo njima dignitet Domovinskog rata i njegovih žrtava s područja Varaždinske županije dignut na jednu zavidnu razinu. 

Zahvalivši se na donaciji, predsjednica Udruge Ljubica Florijan – Cerovečki je istaknula kako Varaždinska županija vodi brigu o svim braniteljskim udrugama, te se  posebno zahvalila županu Stričaku na pomoći i podršci koju pruža članovima njene Udruge. 

– Mnoge obitelji izgubile su svoje najmilije i teško je živjeti s tim gubitkom, no rad i aktivnosti naše Udruge usmjerene su na to da se tim obiteljima pruži pomoć i potpora kako ne bi imale osjećaj da su same. Stoga nam je i podrška Varaždinske županije izuzetno dragocjena – zaključila je Florijan – Cerovečki. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba