Ako ste se ponadali...

JUŽINA: Samo danas toplo, već sutra se vraćamo u minus

Objavljeno: 18.01.2024. zagorjeinternational

Stiže nova promjena vremena. U Hrvatskoj će u četvrtak biti promjenljivo oblačno, a uz izraženu južinu i neuobičajeno toplo. Ponegdje kiša, češća na Jadranu i krajevima uz njega gdje može biti obilnija te praćena grmljavinom, prenosi 24sata.

Najmanje se oborine očekuje na istoku zemlje. Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju s olujnim udarima, duž obale prijepodne i vrlo jako jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 12 i 17 °C.

Meteoalarm je na snazi za gotovo cijelu Hrvatsku zbog jakih udara juga, a Državni hidrometeorološki zavod izdao je u srijedu priopćenje oko nove promjene vremena.

– Duboka ciklona s Atlantskog oceana premještat će se narednih dana preko zapadne Europe k srednjoj i istočnoj, a na svojoj južnoj strani povlačiti topli zrak s juga prema Alpskom i Dinarskom području što će dodatno podržavati razmjerno jaka zapadna i jugozapadna visinska zračna struja. Sa sjevera će se spuštati hladan zrak na stražnjoj strani spomenute ciklone. Hladna fronta prelazit će preko našeg područja u prvom dijelu petka  uz osjetan pad temperature zraka i naglu promjenu smjera vjetra, stvarajući plitku ciklonu u zavjetrini Alpa koja će se u južnom Jadranu zadržati do subote, podržavajući velike razlike u tlaku zraka duž obale i osobito između obale i unutrašnjosti – objasnili su iz DHMZ-a te dodali:

-S padom temperature kiša će u petak u unutrašnjosti prelaziti u susnježicu i snijeg kojeg do kraja dana može biti i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. U Gorskoj Hrvatskoj već do sredine dana može biti debljeg snježnog pokrivača – zaključili su i poručili kako nas za vikend očekuje hladnije vrijeme primjereno dobu godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba