OBJAVLJENI REZULTATI: Idućeg petka slijedi 27. izložba mladih vina u društvenom domu u Virju

ČESTITAMO! Marijan – Darko Glavač iz Oroslavja ima najbolje mlado vino

Objavljeno: 10.01.2024. zagorjeinternational

Poznati su rezultati ocjenjivanja  27. izložbe mladih vina koja će se u petak, 19. siječnja održati u društvenom domu u Virju, piše Podravski list.  

Ocjenjivači nisu imali jednostavan zadatak jer je prijavljeno gotovo 300 uzoraka vina, a na kraju su dodijeljene 62 zlatne, 153 srebrne i 43 brončane medalje te dva priznanja.  

Manji dio uzoraka je odbačen, a Marijan Cepetić, predsjednik Udruge vinograda, voćara i pčelara Virje, ističe da je uglavnom riječ o crnim vinima koja još nisu “odradila“ svoje.

– Riječ je o izložbi s dugom tradicijom i iznimno kvalitetnom komisijom i svake godine imamo tristotinjak uzoraka. Prva smo izložba u godini i ljudi vole provjeriti kakva su vina napravili, a osim uzoraka iz Koprivničko – križevačke županije, stigli su i brojni uzorci i iz ostalih dijelova središnje i sjeverne Hrvatske – kazao je Cepetić.

Šampion izložbe je tako Marijan – Darko Glavač iz Oroslavja čija je graševina osvojila 88 bodova, a općinski šampion je Vladimir Tomec iz Miholjanca čijoj je graševini pripalo 86 bodova.

 – Ove godine nismo imali niti jedno veliko zlato, no zato je nešto više od 20 posto uzoraka dobilo zlatne medalje. To je pokazatelj da se rade kvalitetna vina, a svi koji žele probati uzorke, mogu to učiniti sljedećeg petka u Virju – istaknuo je Cepetić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba