Neviđeni gaf i to nakon više od 10 godina članstva

POMIJEŠALI KOCKICE: Europska komisija ne zna kako izgleda hrvatska zastava

Objavljeno: 20.12.2023. zagorjeinternational

Europska komisija u utorak je objavila dokument kojim se prezentira i ocjenjuje nacrt Nacionalnih energetskih i klimatskih planova pojedinih država članica, među kojima je i Hrvatska. Prema nalazima Komisije, Hrvatska ne zadovoljava gotovo niti jedan od zadanih ciljeva, no pažnju od zabrinjavajućih podataka odvraća nešto drugo, piše Večernji list.

Naime, pri vrhu dokumenta nalazi se, to jest trebala bi se nalaziti, hrvatska zastava, no čini se kako je nešto pošlo po krivu s dizajnom. Boje su ispravne, a u sredini zastave nalazi se pojednostavljena šahovnica bez grbova, ali i – prvim bijelim poljem. I nakon više od 10 godina članstva u Europskoj Uniji, čini se kako je hrvatska zastava i dalje prekomplicirana za neke.

Inače, dokument u pitanju je ažurirana verzija Nacionalnog plana za energiju i klimu Republike Hrvatske. Ove godine zemlje članice su prvi puta od 2019. godine ažurirale svoje planove kako bi se slagali s politikama i legislativama koje je EU prihvatila u paketu ‘Fit for 55’ i ‘REPower EU’.

Hrvatska ne doseže zadane ciljeve u kategorijama uklanjanja CO2 iz zraka, potrošnje energije, te udjelu obnovljivih izvora energije u ukupnom postotku energije koju trošimo. Također, ne radimo dovoljno na pitanjima inovacije i klimatskih rješenja, a Europska komisija zamjera nam i što ažurirani plan nije prošao javne konzultacije.  

Dokument Europske komisije s pogrešnom zastavom do danas ujutro još nije uklonjen niti zamijenjen, a možete ga pogledati OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba