INTERVJU TJEDNA: Apsolutna zvijezda ovih dana u Zagorju, ali i RH, doprvak prve sezone 'Superstara', otkrio zanimljive detalje showa te ekskluzivno najavio koncert u Krapini

DINO MIKLAUŽIĆ: Duet sa Severinom zasad nije na vidiku, ali bilo bi fora

Objavljeno: 16.12.2023. zagorjeinternational

Oči, ali još bitnije uši, prošlog su vikenda u brojnim zagorskim domovima bila ‘zalijepljena’ za televizijske ekrane, no u pitanju nije bio sport. Iako su očekivanja bila visoka, jer Dino Miklaužić (18) ni u najmanju ruku nije nepoznanica u kontekstu glazbenih natjecanja, trebalo ih je opravdati, što je i uspio plasmanom u samu završnicu. U fotofinišu, između dvoje mlada pjevača, pobjedu i titulu ‘Superstara’ je ipak odnijela Sinjanka Hana Ivković, a u komentarima na Facebooku mogla su se pročitati podosta opredijeljena mišljenja, kako to i priliči kad su u pitanju vrhunski umjetnici.  

A osim za mnogobrojne komentatore koji su tako pisali, Dino je pobjednik bio i u očima svojih kolega iz Srednje škole Krapina, koji su maturantu priredili doček za pamćenje. Sve je ovo bio izuzetan povod za razgovor s mladim pjevačem koji inače dolazi iz Huma na Sutli te sada uz titulu ‘Zvjezdice’, ima i titulu ‘viceSuperstara’.  

Trema? Što je to

– ‘Superstar’ je definitivno jedno iskustvo vrijedno svakog napora i pogotovo svakog proživljenog stresa. Jednostavno bilo je magično i još k tome brzo je proletjelo, baš kao da se sve dogodilo u dva dana. Plasman sam s jedne strane očekivao, ali finale kao takvo nisam – priča nam Dino koji nam je otkrio kako je sam birao pjesme uz pomoć produkcije.

 

Diva hrvatske glazbene scene i članica žirija ‘Superstara’, Severina Vučković, odmah je prepoznala talent Humčana Dine, pa se sljedeće pitanje postavilo samo od sebe; možemo li sada, po završetku showa, očekivati kakav duet? Isto tako, rekao nam je i da li mu je to što je bio Severinin favorit stvorilo dodatni pritisak.  

– Severinine riječi su me u potpunosti ohrabrile jer kad to netko s estrade kaže, a pogotovo jedna diva, ona to ima težinu. Za sad, nisam siguran hoće li pasti koji duet jer se nisam s njom čuo. No bilo bi jako fora kad bi se to dogodilo – kazao nam je Dino dodavši kako i s ostalim članovima žirija nije bilo direktne komunikacije, no kako su ih častili lijepim komplimentima iz showa u show, pa se može reći kako je odnos bio izuzetno lijep.

Isto tako, otkrio nam je da odnos između kandidata nije bio onaj tipičan natjecateljski, već su se sklopila dobra prijateljeva za koja je siguran da će se nastaviti i dalje.  

Kako smo naveli na početku, Dino Miklaužić dobro je poznato ime otprije. Ovo mu nije prvi nastup pred kamerama, no ipak je prošlo izvjesno vrijeme od ‘Zvjezdica’ i pobjede 2016. godine i skupilo se dosta iskustva.  

– Iskreno, tad sam bio mali pa nisam totalno kužio što to sve znači, ali bih se usudio reći kako mi je to iskustvo pomoglo s tremom jer danas se ne nosim s njom, već uživam u tom osjećaju – rekao nam je Dino, koji je svjestan kako je u glazbi pronašao svoj put jer je to nešto što jednostavno voli.

Isto tako, svjestan je da se sad mora ‘probuditi’ za ostvarenje svih glazbenih ciljeva.  

Dino je također popularan na platformi Tik Tok, gdje je objavio kako su ga dočekali nakon finala u Srednjoj školi Krapina.  

– Pošteno su me iznenadili, doduše bilo je sedam ujutro pa se to možda na meni i nije toliko vidjelo. Sad mi je najveći izazov kombinacija glazbe i škole što se trudim uskladiti koliko god je to moguće pa tako imam bend ‘Fool of a Took’ s kojim spremam gaže – otkrio nam je Dino dodavši k tome kako je već dobio glazbene ponude, no ne brza s odlukama.

Ipak s nama je podijelio i jedno iznenađenje koje se sprema.  

– U Krapini 28. prosinca, ekipa ‘Superstara’ i ja radimo koncert s početkom u 19 sati – otkrio nam je Dino te pritom dodao kako će se više detalja znati uskoro.

 

Pobjednica Hana Ivković nakon showa je kazala kako joj je uzor pjevač narodne glazbe Toma Zdravković te da bi voljela pjevati s Aleksandrom Prijović. Iz tog razloga zanimalo nas je kako Dino gleda na trenutnu glazbenu scenu u Hrvatskoj.  

Miklaužići osvajaju eter 

– Hrvatska scena je sada zapravo postala balkanska scena i previše je mladih koji slušaju određenu muziku samo zbog toga što ju svi drugi slušaju, dok po meni u pjesmama nisu više cijenjeni stihovi niti značenje pjesme – iskren je Dino koji će, kako sam kaže, pjevati ono što smatra dobrom glazbom, bez obzira na stilove.

Prezime Miklaužić posljednjih mjeseci izuzetno se veže uz glazbu. Naime, u još jednom glazbenom showu, ‘The Voice’, natječe se Zagorka Maja Miklaužić za koju njezin prezimenjak ima samo riječi hvale.  

– Maja je apsolutno pokidala u ‘The Voiceu’. Mi se inače znamo dugi niz godina, no premda dijelimo prezime, ne postoji rodbinska veza. Mi smo svi u obitelji iz nekog razloga povezani s glazbom, iako smatram da je najbitnije za bavljenje tim vidom umjetnosti vjera u sebe i ne treba mariti što drugi misle – zaključuje mladi zagorski glazbenik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba