PLANOVI? Sad će biti profesor na Ekonomskom fakultetu

Filipović se obratio javnosti: “Nisam ništa znao, jučer sam prvi put vidio poruke”

Objavljeno: 13.12.2023. zagorjeinternational

Nakon što ga je premijer Andrej Plenković jučer smijenio s mjesta ministra gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović danas se obratio javnosti.

Kaže da ga iznenađuje to što je njegov savjetnik učinio

– Kada sam ulazio u političku arenu, znao sam da neće biti lako, međutim iznad svega ponosan sam što sam imao priliku služiti domovini kao član vlade. Hrvatska raste i Hrvatska se razvija, hrvatsko gospodarstvo raste najbrže u EU usprkos zlim jezicima. Hrvatska bilježi rekordne strane direktne investicije, to je jako važno. Moram istaknuti da sam ponosan što sam sudjelovao u svim tim projektima, a sve to utječe na standard i sigurnost naših građana. Dužnost mi je ne biti teret niti hrvatskoj vladi niti HDZ-u, a ono što je najvažnije niti hrvatskoj državi kojoj sam imao priliku služiti kao ministar, a u budućnosti ću služiti kao profesor na Ekonomskom fakultetu – rekao je Filipović.

– Što se tiče poruka, nisam ništa znao o tome, ali preuzimam političku odgovornost. Moj savjetnik je jedan od najimućnijih u našoj domovini i da se upliće u takve sitne stvari, mene to jako iznenađuje. Ali moja je politička odgovornost i niti jedan pojedinac nije važniji od države. Čast mi je bila služiti hrvatskoj vladi, hrvatskoj državi i svim našim sugrađanima. Svim kolegama i vladi i svim zaposlenicima i novinarima želim se zahvaliti na suradnji i želim vam svako dobro u budućem radu – dodao je sad već bivši ministar gospodarstva.

Tvrdi da nije ništa znao

Podsjetimo, Filipovićeva smjena uslijedila je nakon što je tjednik Nacional objavio transkripte iz kojih se može iščitati da je Filipovićev posebni savjetnik Jurica Lovrinčević lokalnoj zagrebačkoj televiziji Mreži TV nudio zakup oglasnog prostora od većeg broja državnih tvrtki i institucija, a zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica predviđenog novca.

Na pitanja novinara Filipović je odgovorio kako o tome nije ništa znao i da će se Lovrinčević sigurno obratiti javnosti, međutim treba utvrditi autentičnost svega.

– Nisam znao ništa, jučer sam prvi put vidio poruke. To se nije smjelo dogoditi, meni je nelogično ovo sve oko izvlačenja novca. Svako ministarstvo, svaka državna agencija ima određene medijske kampanje. Ja se operativno nikad takvim stvarima nisam bavio. Ja sam zahtijevao realizaciju projekata, primjerice realizaciju solara, a ne imidž u javnosti- zaključio je Filipović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba