Na kraju se ispostavilo kako je auto prošao skoro pola milijuna kilometra, a ne tek 200.000

“U TOP STANJU”: Nestašni Podravec Elvis skinuo kilometražu na Opelu, pa ga podvalio Splićanki

Objavljeno: 13.12.2023. zagorjeinternational

Da naštimavanje i vraćanje kilometraže na rabljenim automobilima može biti iznimno opasno mogao bi osjetiti mladi Elvis iz Pitomače. Protiv njega je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podiglo optužnicu zbog prijevare i to zato što je prodao automobil kojem je prethodno skinuo prijeđenu kilometražu, piše Podravski list.  

Elvis je, stoji u optužnici, 27. kolovoza prošle godine oglasio prodaju osobnog automobila Opel Astra putem oglasnika, a kojeg je kupio samo nekoliko mjeseci ranije. No, kako bi povećao vrijednost automobila, lukavi je Elvis neistinito naveo da je Astra prešla 220.000 kilometara, znajući da to nije istina.  

Stvarnost je bila da je auto prošao više od 440.000 kilometara, a takav je automobil potom prodao ženi iz Splita za 17.500 kuna.

Nova vlasnica automobila bila je prilično sumnjičava prema svom novom limenom ljubimcu pa ga je odvezla u Stanicu za tehnički pregled u Splitu. Ondje se ispostavilo da je Astra prošla gotovo dvostruko više kilometara nego što je mislila i jasno da se žena smatrala prevarenom, tim više jer je Elvis prilikom prodaje opisao da je vozilo u “top stanju“.  

Optužnicom je predloženo da se Elvisa osudi na deset mjeseci zatvora, a istraga je pokazala da je baš on bio taj koji je išao “prčkati“ po kilometraži vozila. Samo nekoliko mjeseci ranije, on je isti auto kupio od žene iz Našica i to za 10.000 kuna, a prijašnja vlasnica tada je poslikala i objavila trenutnu kilometražu koja je iznosila više od 440.000 kilometara.

Kad je Splićanka shvatila da je prevarena, Elvisu je pokušala vratiti auto, a od njega dobiti povrat novca, no to do sada nije uspjela izvesti pa se smatra prevarenom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba