Najavljena nova akcija

Policija će do kraja tjedna na oku posebno imati ove vozače 

Objavljeno: 11.12.2023. zagorjeinternational

U razdoblju od 11. do 17. prosinca, na području Policijske uprave krapinsko – zagorske, policijski službenici će provoditi pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga, sukladno operativnoj akciji ‘ROADPOL’. 

Navedena akcija se provodi kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, posebice nesreća s najtežim posljedicama koje su prouzročili vozači pod utjecajem alkohola, te kako bi se povećala razina sigurnosti prometa na cestama. Osim upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, sankcionirat će i sva ostala kršenja prometnih propisa.

– Ovim putem ponovno apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cestama, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi službi, da zamole osobe od povjerenja koje posjeduju valjane vozačke dozvole i nisu konzumirale alkohol da upravljaju vozilom odnosno da koristi institut tzv. dogovornog vozača (jedna osoba se odredi za vozača i ta osoba upravlja vozilom i ne konzumira alkoholna pića) – savjetuju iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba