Osim prevrnute kompozicije, oštećen je i dobar dio željezničke pruge

FOTO: S tračnica kod Bakra izletio teretni vlak. Prema prvim informacijama, nema ozlijeđenih

Objavljeno: 11.12.2023. zagorjeinternational

Teška željeznička nesreća dogodila se na pruzi Meja – Škrljevo u Primorsko – goranskoj županiji. S tračnica je izletio teretni vlak, a prema prvim informacijama, nema ozlijeđenih osoba. 

Kako su rekli iz policije, u 9.10 sati došlo je do sudara teretnog vlaka i pružno-motornog vozila. 

– Očevid je u tijeku, a autobusima se prevoze putnici koji su trebali putovati tim dijelom pruge pošto je promet njome sada prekinut – rekli su iz PU primorsko – goranske. 

U ovom vlaku nije bilo putnika, prenosi Večernji list.

O svemu su se oglasili iz iz HŽ-a.

– U ponedjeljak 11. prosinca 2023. u 8.49 sati između kolodvora Meja i Škrljevo došlo je do sudara teretnog vlaka prijevoznika Rail Cargo Carrier – Croatia i pružnog vozila TMD HŽ Infrastrukture. Prema prvim informacijama, ozlijeđenih osoba nema. Vlak RCC-a koji se kretao prema Rijeci iz nepoznatih se razloga nije zaustavio u kolodvoru Meja, što je bilo obavezno. Nakon što je prošao kroz kolodvor, na otvorenoj pruzi naletio je na pružno vozilo koje služi za održavanje željezničke infrastrukture. Promet između dvaju kolodvora je u prekidu, a putnike prevoze autobusi na relaciji Rijeka – Plase. Uzrok nesreće još uvijek nije poznat, a očevid je u tijeku – javili su iz HŽ-a.

Novi list piše kako su teretnom vlaku navodno otkazale kočnice pri čemu se zabio u pružno vozilo za održavanje pruge HŽ Infrastrukture. Osim prevrnute kompozicije, oštećen je i dobar dio željezničke pruge kao i sustav električnog napajanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba