U Sračincu dodijeljeno 36 općinskih stipendija – od 30 eura za maturante do 100 eura mjesečno za studente

NOVOSELEC: Radujem me što imamo studente zainteresirane za ponovnu aktivaciju Vijeća mladih

Objavljeno: 08.12.2023. zagorjeinternational

U Domu kulture u Sračincu održan je susret sa studentima s područja općine, na kojem su u ime Općine studente dočekali načelnik Božidar Novoselec i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić.  

– Tradicionalno u prosincu susrećemo se sa studentima iz Sračinca i Svibovca Podravskog. Prilika je ovo da se malo bolje upoznamo, saznamo s kojim se problemima studenti susreću, ali i da ih nagradimo simboličnom “božićnicom”. Ove godine imamo osamdesetak studenata koji su se prijavili za ovaj dar, koji iznosi 60 eura po studentu. Pozvali smo ih da se više uključe u društveni život općine kroz Vijeće mladih, a raduje me da imamo nekoliko studenata zainteresiranih za ponovnu aktivaciju Vijeće – naglasio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.  

Osim prigodnih nagrada, održano je i potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika završnih razreda srednje škole i studenata. Dodijeljeno je 36 općinskih stipendija, koje iznose od 30 eura za maturante, do 100 eura mjesečno za studente.  

– Naše stipendije dobivaju mladi ljudi koji svojih trudom i rezultatima dokažu izvrsnost. Ovo je najvažniji kriterij kojeg se držimo od samog početka, a uz njega, stipendija može biti povećana ovisno o socijalnom statusu te aktivnostima u društvenom životu općine. Čestitam svim dobitnicima stipendije, uz najavu da ćemo ih uskoro i povećati, – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba