Zabavite se uz brojne aktivnosti - povedite i najmlađe

Započeo čarobni ‘Advent u Samoboru’

Objavljeno: 06.12.2023. zagorjeinternational

Svjetlucave šetnice, klizalište pod zvjezdanim nebom i brojni ukrasi pretvorili su Samobor u grad iz bajki. Otvoren je čarobni ‘Advent u Samoboru’ u kojem će uživati i veliki i mali.

Brojne aktivnosti

U nedjelju 3. prosinca paljenjem tisuća lampica iznad klizališta, upriličeno je svečano otvorenje, a mnoštvo ljudi okupilo se kako bi uz pravi zimski ugođaj i niske temperature, pratilo plesni i fire show na ledu uz maskote, veselje i smijeh koji su pratili program otvaranja. Osmjehe na lica donosio je Mario Petreković, a publiku su rasplesali Roko Vušković i Nikolina Petrov Vušković kao uvertira u prvi adventski koncert Letećeg odreda.

– Treću godinu zaredom održava se Advent u Samoboru. Nazvali smo ga Naš čarobni Advent jer tisuće lampica po cijelom gradu daju posebnu čaroliju cjelokupnom Adventu. U ovo blagdansko doba, naš se grad pretvara u bajkovito središte dobre zabave za sve uzraste – rekla je gradonačelnica Samobora Petra Škrobot prilikom otvaranja.

Na osvijetljenim samoborskim šetnicama mogu se pronaći štandovi samoborskih obrtnika na kojem se nude prigodni darovi, ručno izrađeni predmeti i unikatne dekoracije. Brojne aktivnosti održavat će se kroz cijeli prosinac. 

– Imamo velik broj sadržaja za građane i posjetitelje, od radionica za najmlađe do glazbenog programa za starije, brojnih događanja na ledu. Novost u programu je Minglanje u Klanjcu s prigodnom ponudom hrane, pića i slastica, a velikom broju photo pointova možete napraviti najljepšu fotografiju iz našeg grada – dodaje Škrobot.

Da Samobor nije poznat samo po Fašniku, već i po najboljem Adventu, uvjerit će se svi posjetitelji koji u narednim danima posjete grad.

U sklopu adventa naći će se u raznovrstan sadržaj za djecu. Tako mališane očekuje DIY radionica izrade božićnog nakita, vožnja u eko vlakiću vilenjaka Zvončeka, kićenje bora i dolazak Svetog Nikole, dolazak Djeda Božićnjaka balonom, adventske likovne PRIČAonice, dječja olimpijada na ledu i radionica iznenađenja.

Koncerti i klizalište

Cjelokupni ambijent glazbeno će popratiti i koncerti izvođača Falset, Daleka obala, Emanuel, Grupa Loco, Ivana Marić&Bend, Bones Jazz Quartet, Rimac Trio, Kreativni nered, Dino Petrić, Vjeko i Eni, Jole i Grupa Panorama.

Klizalište je otvoreno svakog dana od 10 do 22 sata, na Badnjak i Staru godinu od 10 do 17.30 sati, a na Božić i Novu godinu od 14.30 do 22 sata.

Svoju spretnost i maštu moći će okušati i odrasli na radionici izrade božićnih ukrasa od papira i krep papira u Samoborskom muzeju.

Adventsko minglanje u Klanjcu u Stražničkoj ulici održat će se u petak, 8. i na Badnjak, 24. prosinca kada će posjetitelje zabavljati DJ, a od eno-gastro ponude nudit će se debrecinke, sirevi i kobasice, zapečeni štrukli, fritule, štrudle, vruća čokolada i slične poslastice. U Kleščićevoj ulici u ponudi će biti med, bermet, licitari, kraluši…

Photo pointovi s posebno uređenim mjestima za najbolje fotografije nalaze se na nekoliko lokacija – Stražnička ulica, Trg kralja Tomislava, Milakovićeva ulica – most preko Gradne, park pored Samoborskog muzeja, drveni most u Livadićevoj (kod hotela Lavica) i na klizalištu.

Na Trgu je postavljena Kućica Djeda Mraza u kojoj možete pisati pisma sa svojim željama.

Na Staru godinu, Samobor Novu dočekuje dva puta! Na ‘Dječjem’ dočeku u podne sve će zabavljati Jole, a navečer će se 2023. ispratiti koncertom grupe Panorama.

Bajkovita idila samoborskog adventa blistat će sve do 7. siječnja 2024., a detaljni raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba