VIDEO: Ove godine ‘Krapinski cener’, prvi puta ima humanitarni karakter, a trče i poznate face - evo rezultata

MORANA ZIBAR: Za razliku od Potjere, ovdje je važno sudjelovati jer svijest o raku dojke je potrebno konstantno širiti

Objavljeno: 03.12.2023. zagorjeinternational

Jubilarni 10. po redu ‘Krapinski cener’ koji ove godine ima humanitarno okruženje u suradnji s udrugom Europa Donna Krapina, započeo je danas utrkom na pet kilometara, nakon koje su startali i oni malo hrabriji na dionicu dugu 10 kilometara. Trkače su u startno – ciljnu ravninu uvele Krapinske mažoretkinje uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra Krapina i garde Iliraca, a pozdravio ih je i gradonačelnik Zoran Gregurović.

Podizanje svijesti  

Podsjetimo, startnina je iznosila 25 eura, od koji je pet donirano spomenutoj udruzi Europa Donna, koja je u ružičastom mjesecu organizirala različite događaje svaki tjedan, kako bi ukazala na važnost podizanja svijesti o raku dojke i preventivnim pregledima, posebice kod mladih žena.

Start se nalazio u ulici Matije Gupca u Krapini, a samu kartu dionica možete pogledati OVDJE. Kako smo ranije pisali na utrci od pet kilometara sudjelovala je, između poznatih i manje poznatih faca, kvizašica Morana Zibar.  

– Bilo je super, vrijeme je poslužilo pa je staza bila odlična. Preživjela sam utrku, a k tome još nisam bila posljednja tako da ću biti sad tjedan dana sretna. Okay je biti ulovljen, doduše u Potjeri imam veće šanse, ali u trčanju još ne toliko. Premda, tu je bitno sudjelovati, a manje pobijediti za razliku od tamo – kazala nam je Zibar dodavši kako je svakoj ženi bitan humanitarni dio ove utrke jer svijest o raku dojke treba konstantno širiti.

Janja Kantolić iz udruge Europa Donna i lovkinja Morana Zibar

Rezultati

Pobjednik utrke koja se trčala pet kilometra je Krunoslav Špoljar iz SD Lastavica s vremenom od 18.22, a samo osam sekundi iza njega u cilj je stigao Vladimir Duhaček iz RUN.HR, dok je treći na postolju domaći trkač Juraj Skupnjak iz TK Maraton Krapina.

Kako neslužbeno doznajemo, na 10 kilometara prvi do cilja je stigao Mario Gorički iz AK Zabok, zatim Aleš Novak iz Ak Poljane Maribor te Zvonimir Vlahović iz AK Maraton Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba