ZATRPALO IH JE

EUROPU OKOVALA ZIMA: Najgore je u glavnom gradu Bavarske gdje snijeg ne prestaje padati

Objavljeno: 02.12.2023. zagorjeinternational

Europu je okovala zima. Dijelovi Njemačke nalaze se pod snijegom. Snijeg je posebno zatrpao glavni grad Bavarske, München.

U vrlo kratkom vremenu palo je više od 20-ak centimetara snijega, a najavljuje se da će snijeg nastaviti padati. Njemačka meteorološka služba DWD prognozirala je dugotrajni snijeg do subote poslijepodne za veći dio Bavarske, s mjestimično očekivanim čak 30-40 centimetara snijega.

Zračne luke su obustavile letove. Očekuje se da će letovi biti obustavljeni najmanje do 12 sati zbog jakih snježnih padalina. Do sada je otkazano između 320 i 760 planiranih letova.

Došlo je i do prekida u željezničkom prometu jer je zaustavljen međugradski promet na širem gradskom području. Lokalni javni prijevoz također je u prekidu. Jedino čime se još može putovati su podzemne željeznice.

Policija savjetuje građanima da ne izlaze automobila na cestu osim u slučaju prijeke potrebe. Svi automobili trebaju biti opremljeni zimskim gumama, a vozači trebaju prilagoditi brzinu vožnje uvjetima na cestama te paziti na međusobni razmak.

S obzirom na obilne snježne padaline, stanje u prometu je iznimno zahtjevno, a zimske službe daju sve od sebe da očiste prometnice. Zbog snijega koji ne prestaje padati otkazana je i nogometna utakmica između Bayerna i Union Berlina koja se trebala igrati od 15.30 sati.

Osim u Bavarskoj, velika količina snijega pala je u Švicarskoj i Austriji, prenosi Index.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba