KLANJEC: Većina ovogodišnjih planiranih komunalnih radova je pri kraju

Građani izabrali kako će izgledati Trg mira. Sada kreće izrada projekta

Objavljeno: 21.11.2023. zagorjeinternational

Većina komunalnih radova planiranih u ovoj godini na području Klanjca je pri kraju. Kako je za Radio Stubicu istaknuo gradonačelnik Zlatko Brlek, ovih je dana završilo asfaltiranje nerazvrstanih cesta čije je financiranje planirano u ovogodišnjem proračunu, a vrijednost radova iznosila je 68.500 eura.  

Uoči blagdana Svih svetih uređena je staza na novom groblju, popločena je betonskim opločnicima, a vrijednost radova iznosila je 20.000 eura plus PDV. Nadalje, završen je izbor za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju, odnosno uređenje Trga mira u Klanjcu, a izabran je izrađivač projekta koji bi trebao biti gotov u prvoj polovici iduće godine.  

Do kraja godine trebao bi biti raspisan i završen natječaj za radove na Prečkom putu, a do kraja travnja, radovi bi trebali biti i gotovi.  

– Klanječko komunalno poduzeće prošlo je na Natječaju te će i ove godine biti zaduženo za održavanje cesta u zimskom periodu. Nadamo se da ćemo ove godine imati nešto snijega, ali isto se tako nadamo da neće biti prevelikog troška na toj proračunskoj stavci – istaknuo je Brlek i dodao kako do kraja godine slijedi uređenje neasfaltiranih prometnica na području grada, na kojima se nakon svake veće kiše mora iznova intervenirati, što predstavlja prilično veliki trošak za gradski proračun.  

Na Javnom savjetovanju je još uvijek odluka o porezima grada Klanjca kao i Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o proračunu za iduću godinu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba