Stigao nalaz iz bolnice

Banožić je ipak imao 0,21 promil alkohola u krvi

Objavljeno: 15.11.2023. zagorjeinternational

Peti je dan od tragične nesreće u kojoj je stradao 40-godišnji otac dvoje djece u kojeg se, obilazeći kamion po magli, zabio sada već bivši ministar obrane Mario Banožić. Iako je prošlo već pet dana, još uvijek nije jasno je li Banožić u krvi imao alkohola ili ne. 

Pojavile su se informacije kako je Banožić u vinkovačkoj Županijskoj bolnici imao 0.21 promil alkohola u krvi, da bi mu se tek u KBC Osijek izvadila krv i urin koja je otišla u Centar za vještačenje Ivan Vučetić, a koji je pokazao da u krvi i urinu nije nađeno ništa.

Međutim, Jutarnji list ima presliku nalaza Maria Banožića iz medicinsko biokemijskog laboratorija vinkovačke Opće bolnice, a kojeg je potpisala voditeljica laboratorija. U njemu piše da je u uzorku krvi, koji je iz Objedinjenog hitnog bolničkog prijema upućen na toksikologiju, kod Maria Banožića ustanovljena koncentracija od 0,21 promila alkohola u krvi i to pomoću uređaja Beckman Coulter AU serija; metode (enzim-imunotest) kolorimetrija. Piše da je korištena metoda enzim-imunotest te da je uzorak primljen 11. studenoga u 6.52, a validiran u 7.51 sati.

Jutarnji list spomenuti je dokument javno objavio, a možete ga pogledati OVDJE

Podsjetimo, o svemu su se jučer oglasili iz Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru o Banožićevim nalazima iz Opće županijske bolnice u Vinkovcima.

– Uvidom u izdane naloge i dokumentaciju s točnim datumima i vremenima izuzimanja potrebnih uzoraka u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, kod osumnjičenog 44-godišnjeg vozača osobnog vozila, u trenutku prometne nesreće, nije utvrđena prisutnost alkohola ili prisutnosti droga, psihotropnih tvari i lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti osumnjičenika – stajalo je u izviješću. 

Međutim, dokazi sada pokazuju da je u tim nalazima ipak bilo vidljivo da je Banožić imao alkohola u krvi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba