Posljednja epizoda ‘Knjazališta’ snimana je u Krapini

Lovci iz ‘Potjere’ na Hušnjakovom glumili neandertalce. Evo kako su se snašli 

Objavljeno: 14.11.2023. zagorjeinternational

U posljednjoj epizodi zabavne emisije ‘Knjazalište’ Roberta Knjaza koja se prikazuje na HRT-u, lovci iz popularnih emisija ‘Potjera’ i ‘Superpotjera’ okušali su se u ulozi krapinskih neandertalaca.

U emisiji je sudjelovalo troje lovaca, Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral i Mladen Vukorepa, a prva postaja im je bila Muzej krapinskih neandertalaca gdje su naučili kako je 23. kolovoza 1899. godine “zagorskim cugom” u Krapinu stigao Dragutin Gorjanović Kramberger, koji će pronaći, kako će se kasnije pokazati, najznačajniju zbirku fosilnih kostiju neandertalaca na svijetu. 

– Neandertalci su vrlo intrigantna tema. Uvijek ih vidimo kao nekakve grube sirovine, a ja mislim da su oni bili nježne duše i željela bih to malo više istražiti, baciti se u njihovu grubu kožu i vidjeti kako je to kad malo izađeš iz komfora ovih naših razmaženih modernih života – rekla je Morana Zibar te se našalila kako je, od njih troje, najveći neandertalac baš ona. 

Okušali su se potom u raznim svakodnevnim aktivnostima neandertalaca poput paljenja vatre, a složili su se kako krapinskim ‘praljudima’ nije bilo lako.

– Puno je teže nego bi itko od gledatelja mogao zamisliti. Nismo mi toliko nesposobni, nego je zbilja teško – rekao je ‘lovac’ Mladen, dok je Krešo dodao da se nikako ne bi volio naći u koži nekome kome se nakon ovolike muke vatra ugasi.

Potom su lovci iznijeli svoje mišljenje o tome kako je izgledala ljubav u doba neandertalaca, a zatim su otkrili i svoje ljubavne statuse. I dok je Mladen rekao da je slobodan, Morana je izjavila da živi u izvanbračnoj zajednici, dok je Krešo dodao da je on u ‘unutarbračnoj’.

Na kraju emisije su učili o alatu kojeg su koristili neandertalci te doznali da su koristili svega 60 različitih alata za sve što im je u životu bilo potrebno. Zatim su se okušali u guljenju krastavca primitivnim alatom. 

– Dragi gledatelji, na mom primjeru ste mogli dobro vidjeti kako je nastalo vegetarijanstvo – našalio se Krešo. 

Na kraju su zaključili da njih troje ipak ne bi preživjelo u to doba. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba