Krv mu je izvađena 32 minute nakon nesreće

Banožić je imao 0,21 promila, vozio je brže od 80 km/h, a ni on niti poginuli nisu bili vezani

Objavljeno: 14.11.2023. zagorjeinternational

Rezultati nakon vađenja krvi u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima pokazali su da je Mario Banožić imao 0,21 promil alkohola u krvi prilikom nesreće, doznaje Telegram.

Banožiću je bolnici uzeta krv kako bi se u slučaju potrebe operacije znalo ima li u krvi alkohola ili opijata, da bi se pravilno postupilo u slučaju anestezije, ali i da bi se znala njegova krvna grupa ako bude potrebna transfuzija. Uzorak krvi izvađen je u 6.47 sati, u subotu 11. studenoga, dakle 32 minute nakon nesreće, odnosno vremena koje je u službenom priopćenju navela PU Vukovarsko-srijemska.

Prema njihovim informacijama, sad već bivši ministar večer prije nesreće bio je na druženju koje je potrajalo do kasno u noć. Samo par sati nakon toga, rano ujutro u subotu, krenuo je u lov. Na tom putu skrivio je prometnu nesreću u kojoj je poginuo otac dvoje djece.

I dalje se to klasificira kao nesreća iz nehaja. Naime, prema Kaznenom zakonu nehaj je sve ispod 1,5 promila.

Telegram doznaje i da ni Banožić ni smrtno stradali vozač kombija u trenutku nesreće nisu bili vezani pojasom te da je brzina kamiona koji je bivši ministar obilazio bila 78 km/h, što znači da je brzina pretjecanja bila veća. Još nije utvrđeno koliko.

Policija je jučer objavila da će bivšeg ministra Banožića kazneno prijaviti za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. O konačnoj kvalifikaciji djela najvjerojatnije će na kraju odlučivati Županijsko državno odvjetništvo. Ako prihvati prijavu policije, bivšem ministru obrane prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba