Huliganski napad na delegaciju Crvene zvezde i Mozzart Sport, no susret će se ipak održati

OPĆI KAOS: U ‘gradu košarke’ sinoć stradali novinar i fotograf – glave su im pune šavova

Objavljeno: 12.11.2023. zagorjeinternational

Zadarska policija privela je dvojicu osumnjičenih za napad na delegaciju košarkaškog kluba Crvene zvezde, koja se nalazi u Zadru gdje će u nedjelju igrati susret 7. kola regionalne ABA lige, kao i novinare Mozzart Sporta koji su u “grad košarke” došli ispratiti nastup srpske momčadi, piše 24sata.

– 11. studenog oko 20 sati policijski službenici Policijske uprave zadarske zaprimili su dojave za dva događaja, koji se dovode u svezu s održavanjem sutrašnjeg sportskog natjecanja u Zadru. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica ovih događaja. U prostorijama policije nalaze se dvije osobe koje se dovode u svezu s ovim događajima. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, policija će pravovremeno izvijestiti javnost – priopćila je policija.

Kako neslužbeno doznaje 24sata, dvojica napadnutih kolega iz Mozzart Sporta su novinar i fotograf koji su u Hrvatsku stigli poslovno. Jedan ima posjekotinu na tjemenu i dva šava, drugi ima šav na bradi i dobio je Šancov ovratnik.

Za sada nema informacija da bi se susret Zadra i Crvene zvezde trebao odigrati bez gledatelja. Sam KK Zadar ogradio se od grozomornih događaja i pozvao navijače da ” navijanjem pokažu pravo lice Zadra”.

– Još jednom se ograđujemo od ovog sramotnog čina i iskazujemo žaljenje novinarima, napadnutom predstavniku Crvene zvezde Meridianbet i njegovom prijatelju, njihovim obiteljima, klubu i redakciji Mozzart Sporta. Pozivamo sve navijače da sutra tijekom utakmice pokažu pravo lice Zadra, navijanjem za klub i ograđivanjem od onih koji pozivaju na nacionalnu, vjersku, rasnu, spolnu mržnju ili netrpeljivost, a posebice nasiljem – stoji između ostalog u priopćenju Zadra.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba