Pretjecao je u gustoj magli

DORH POTVRDIO: Ministar Banožić je skrivio nesreću u kojoj je poginuo otac dvoje malodobne djece. Smijenjen je

Objavljeno: 11.11.2023. zagorjeinternational

DORH je objavio detalje očevida prometne nesreće koja se jutros dogodila nedaleko Vinkovaca, a u kojoj je život izgubio 40-godišnjak, otac dvoje malodobne djece, dok je teško ozlijeđen ministar obrane Mario Banožić.

Prema izvješću, ministar je kriv za prometnu nesreću i smrt drugog vozača. On je, stoji u priopćenju, po gustoj magli pretjecao kamion i izravno se sudario s kombijem koji je dolazio iz drugog smjera, kaže DORH, prenosi Index.hr.

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Vinkovcima oglasilo se povodom prometne nesreće. Biljana Luburić, zamjenica županijskog državnog odvjetnika, izjavila je kako je ŽDO u suradnji s policijom i vještakom ustvrdio kako je 44-godišnji hrvatski državljanin vozio iz smjera Vinkovaca te je započeo pretjecanje teretnog vozila ne provjerivši da to može učiniti na siguran način te je došlo do udara u kombi koji se kretao iz suprotnog smjera. 

– Došlo je do smrtnog stradanja vozača kombi vozila dok je vozač osobnog automobila zadobio teške tjelesne ozljede te je prevezen u bolnicu u Vinkovce, te kasnije u Osijek – navela je Luburić te dodala da su izuzeli krv i urin kako bi utvrdili prisutnost alkohola, ali još nemaju rezultate. 

Podsjetimo, nesreća se dogodila u 6.15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje. Banožić je u vinkovačku bolnicu primljen u 8.30 sati, a potom je prebačen u KBC Osijek. Iz osječke bolnice su izvijestili da je Banožić na intenzivnoj, da ima ozljede mozga, prsa i ekstremiteta te da nije u životnoj opasnosti. Ne sjeća se nesreće, dodao je liječnik.

Premijer Plenković u 15.30 se u Banskim dvorima obratio se javnosti o prometnoj nesreći ministra obrane Marija Banožića. Objavio je da je smijenio Banožića, piše Index.hr.

– Razriješio sam Banožića. Osobe koje su štićene osobe druge kategorije imaju pravilo da mogu sami voziti. Vozio je svoje osobno vozilo. Išao je u privatnu situaciju. Za štićene osobe je bolje da voze profesionalc. Ovo je bila situacija kad je on za vikend sam vozio i došlo je do teške prometne nesreće – rekao je premijer.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba