Dijeli se 10 učeničkih i 11 studentskih – ovo su kriteriji

MARIJA BISTRICA: Otvoren je natječaj za dodjelu studentskih i učeničkih stipendija

Objavljeno: 06.11.2023. zagorjeinternational

Načelnik Marije Bistrice danas je raspisao Natječaj za dodjelu stipendija za školovanje učenicima srednjih škola i redovitim studentima za školsku, odnosno akademsku godinu 2023./2024.

Natječaj se raspisuje za 10 učeničkih stipendija za školovanje u iznosu od 39,81 eura mjesečno i 11 studentskih stipendija za školovanje u iznosu od 66,36 eura mjesečno.

Pravo na pomoć mogu ostvariti učenici srednjih škola i redoviti studenti na fakultetima i višim školama čiji roditelji, posvojitelji ili skrbnici imaju prebivalište na području općine Marija Bistrica.

Pravo na pomoć može ostvariti jedno dijete iz obitelji.

Zahtjev za odobravanje učeničkih/studentskih pomoći podnosi se na propisanom obrascu koji izdaje  Jedinstveni upravni odjel Općine Marija Bistrica.  

Sve što je potrebno priložiti zahtjevu, kao i sve što je potrebno za dokazivanje socijalnog statusa kandidata možete pronaći OVDJE.

Zahtjevi za koje se utvrdi da se temelje na netočnim ili neistinitim podacima ili dokumentaciji bit će isključeni iz postupka.

Komisija za provođenje natječaja za dodjelu učeničkih/studentskih pomoći u postupku bodovanja uzet će u obzir samo zahtjeve kojima koje su priloženi svi traženi dokumenti. Komisija na temelju rezultata natječaja sastavlja rang listu prema ukupno ostvarenom broju bodova sukladno čl. 6. Pravilnika. Rang lista će se objaviti na oglasnoj ploči Općine Marija Bistrica i na internet stranici Općine u roku od 15 dana od dana zaključenja natječaja.

S podnositeljem zahtjeva kojem se odobri učenička/studentska pomoć sklapa se ugovor u roku od 15 dana od dana objave rang liste prema ukupnom broju ostvarenih bodova.Zahtjeve za dodjelu učeničkih i studentskih pomoći uz ostalu traženu dokumentaciju treba dostaviti u Jedinstveni upravni odjel Općine Marija Bistrica, Trga pape Ivana Pavla II 34, u ZATVORENOJ OMOTNICI s naznakom “Za natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija”, osobno ili poštom preporučeno, zaključno do 24. studenoga do 12 sati. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba