"NARANČASTI DAN" HNS-a: Stavili snažan naglasak na borbu protiv nasilja u društvu te predstavili svoj katalog projekata

ZAUSTAVIMO TO! Svaka četvrta žena, svako četvrto dijete, svaki peti starac, žrtve su nekog oblika nasilja

Objavljeno: 29.10.2023. Alen Brodar

Hrvatska narodna stranka (HNS) organizirala je u subotu posebno događanje pod nazivom “Narančasti dan”, čime je željela staviti snažan naglasak na borbu protiv nasilja u društvu te istovremeno predstaviti svoj katalog projekata i programa usmjerenih na bolju budućnost građana.

“Narančasti dan” okupio je članove stranke, aktiviste i građane koji su podržavali inicijativu za suzbijanje nasilja u svim njegovim oblicima. Na ovom događanju, istaknuto je kako statistike o nasilju nisu samo brojke, već ozbiljan problem koji zahtijeva zajedničku borbu. Procjenjuje se da je jedna od četiri žene žrtva nasilja u obitelji, svako četvrto dijete je žrtva nasilja u školi, svaka peta starija osoba trpi neki oblik nasilja i svaka šesta osoba s invaliditetom je žrtva nasilja.

Predsjednica Ženske inicijative Hrvatske narodne stranke, Andreja Parlaj, naglasila je potrebu za podizanjem svijesti o problemu nasilja.

– Iznesene statistike o nasilju su alarmantan podsjetnik na nužnost naše borbe. To nisu samo brojke, to su ljudi, to su naša djeca, naše majke, sestre, braća, susjedi i prijatelji. Nasilje ostavlja duboke rane, kako fizičke tako i emocionalne. Ženska inicijativa Hrvatske narodne stranke posvećena je borbi protiv nasilja, a cilj je podići svijest o ovom problemu i pružiti bezuvjetnu podršku žrtvama. Naša poruka je jasna – nasilje mora prestati. Nema mjesta za nasilje u društvu i svi zaslužuju sretan i bezbrižan život. Krenimo s promjenama danas – za bolje sutra bez nasilja – istaknula je Andreja Parlaj.

Predsjednik Hrvatske narodne stranke, Mirko Korotaj, izrazio je duboko poštovanje prema Ženskoj inicijativi HNS-a za njihovu predanost borbi za ljudska prava i protiv nasilja. Osim toga, gospodin Korotaj je predstavio katalog projekata i programa HNS-a.

– Svaki program i projekt naveden u ovom letku predstavlja rezultat dubokih analiza i suradnje s vodećim stručnjacima iz različitih područja. Ti projekti i programi ne predstavljaju samo politički okvir, već čvrste obveze prema građanima. Nastavit ćemo dopunjavati ovaj katalog novim programima na putu prema boljoj budućnosti – istaknuo je Korotaj i pozvao sve građane koji vjeruju u stručnost, inovacije i predanost da im se pridruže na ovom putovanju prema, najavio je, boljoj budućnosti.

– Kroz odlučnost i stručnost, programima i projektima HNS gradi puteve prema ostvarenju vizije “Za uspješnu Hrvatsku”, modernu, građansku državu jednakopravnih i zadovoljnih građana – dodao je Korotaj.

Akciji su se pridružili i predsjednik Podružnice HNS Varaždin Igor Klopotan te predsjednik varaždinske Županijske organizacije Krunoslav Lukačić, koji je istaknuo kako HNS ostaje predan svojim ciljevima i poziva sve građane da se pridruže toj misiji kako bismo zajedno radili na stvaranju sigurnijeg i suosjećajnijeg društva.

Tijekom događanja, dijeljeni su letci pod nazivom “Bez riječi nema promjene,” koji ističu ozbiljan problem nasilja i ponuđeni su kontakti za prijavu nasilja, te letci “Programi i projekti HNS”, koji pružaju pregled inovativnih projekata i programa usmjerenih na bolju budućnost Hrvatske. Osim toga, darivane su naranče, mandarine i narančasti baloni kako bi se obilježio “Narančasti dan” posvećen borbi protiv nasilja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba