Nastavnica, kad ga je vidjela uzrujanog, ozbiljno je shvatila prijetnju

ZAGREB: Zbog toga što mu maltretiraju sina, zaštitar Tomo došao u školu s pištoljem

Objavljeno: 26.10.2023. zagorjeinternational

Tomo je došetao u školu i s pištoljem u ruci prijetio nastavnici jer učenici maltretiraju njegova sina. Prema optužnici, sve se događalo u svibnju ove godine oko 16 sati u prostorima jedne srednje škole na području Zagreba, piše Danica

– U prostorijama škole, u cilju da ustraši nastavnicu, držeći ispod ruke pištolj u futroli, rekao joj je: “Ne daj bože da se mom djetetu nešto dogodi, ja ne garantiram što će se dogoditi ako se mom sinu nešto desi“. Te riječi i ponašanje su kod nastavnice izazvale osjećaj straha i uznemirenosti za vlastiti život i sigurnost, dakle, ozbiljno je prijetio, a kazneno djelo je počinjeno prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom – ističu tužitelji.

Tomo se branio kako je “oko 15,30 sati, primio poziv supruge koja je bila s njihovim sinom u autu i koja mu je rekla da je upravo na mobitel njihov sin primio poziv u kojem mu se prijetilo tako da mu je rečeno da se pazi da ga se prati i da će ga istući”. 

– Sin je već primao takve prijetnje od učenika iz škole. U trenutku kad mi je supruga to javila, bio sam na svom radnom mjestu zaštitara te sam odlučio otići sve prijaviti u školu. Istina, bilo je glupo od mene što sam u školu ušao s pištoljem, ali zaboravio sam ga skinuti jer sam bio jako uzrujan. No, iako sam bio uzrujan, prema djelatnicima škole nisam bio nepristojan i neugodan, te nisam rekao riječi koje mi se stavljaju na teret u optužnici – branio se Tomo.

Nastavnica je, međutim, potvrdila da joj je zaštitar prijetio. Kaže kako je njegovu prijetnju shvatila ozbiljno i to ju je jako uznemirilo jer je on ušao s pištoljem u školu i bio vidno uzrujan. I njezine kolegice potvrdile da su tog dana vidjele kako je naoružani zaštitar ušao u školu. 

Tužitelji za njega traže šest mjeseci uvjetnog zatvora, a optužnica je nepravomoćna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba