Najveći su u sektoru veleprodaje i maloprodaje alkoholnih pića

Ova je tvrtka smanjila menadžerske plaće za 500 eura, a radnicima povećala za 180

Objavljeno: 25.10.2023. zagorjeinternational

Fortenovina tvrtka specijalizirana za prodaju pića ostvarila je lani 1,05 milijardi kuna prihoda, što je više za 39 posto. Istodobno, neto dobit je bila veća za 45 posto te je iznosila 47 milijuna kuna. ‘Roto dinamic’ najveća je specijalizirana tvrtka u Hrvatskoj za veleprodaju i maloprodaju alkoholnih i bezalkoholnih pića, piše Danica

Prema službenim podacima iz njihova financijskog izvještaja, prosječna bruto marža lani im je iznosila 29 posto, a predlani 25,6 posto. Riječ je o omjeru prihoda od prodaje robe i troškova nabave te robe.

‘Roto dinamic’ krajem prosinca imao je 660 zaposlenih, što je 80-ak više nego zadnjeg dana prosinca predlani. Prema podacima Financijske agencije, prosječna neto plaća iznosila je 1004 eura, što je 22 posto više nego godinu ranije (180 eura više po radniku prosječno). 

No, zato su prosječna neto primanja ključnog menadžmenta niža nego pretprošle godine. Ima ih ukupno šest te su lani u prosjeku ostvarili mjesečna neto primanja od 3480 eura, što je 13 posto, odnosno oko 500 eura manje nego predlani. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba