Ministar gospodarstva na važnom sastanku u Varaždinu poručio:

“Vlada namjerava u 100-postotnom iznosu preuzeti trošak zbrinjavanja bala”

Objavljeno: 25.10.2023. zagorjeinternational

Vlada Republike Hrvatske spremna je riješiti jedan od najvećih problema Varaždina, pitanje zbrinjavanja baliranog otpada na samom ulazu u grad, istaknuo je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u utorak na sastanku održanom u Županijskoj palači. 

Uz župana Anđelka Stričaka i njegove suradnike te saborske zastupnike Damira Habijana i Predraga Štromara, na sastanku su bili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković, načelnici općina Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki i Vinica, Marin Bosilj, Verica Vitković i Branimir Štimec. 

– Kao što je u rujnu ovdje u Varaždinu na svečanoj sjednici Županijske skupštine rekao premijer Andrej Plenković, cilj Vlade RH je nakon više od 18 godina napokon riješiti jedan od najvećih problema Varaždina. Vlada RH namjerava u 100-postotnom iznosu preuzeti trošak zbrinjavanja baliranog komunalnog otpada u Brezju, za što se zalagao i župan Anđelko Stričak, kao i saborski zastupnici Damir Habijan i Predrag Štromar. O tome sam danas obavijestio čelne ljude Grada Varaždina i četiriju općina, koji su iznimno zadovoljni s tim prijedlogom kojeg su, naravno, odmah i prihvatili – rekao je ministar Davor Filipović.    

Napomenuo je da će Vlada RH u najkraćem mogućem roku donijeti odgovarajuće odluke, za čije će provođenje zadužiti Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Fond će s Gradom Varaždinom sklopiti ugovor, kojim će sve biti detaljno definirano.  

– Današnji dan je iznimno važan jer smo, nakon dva mjeseca intenzivnih sastanaka, na korak do konačnog rješenja za balirani otpad. Time će se razriješiti problem koji traje gotovo 20 godina, a gospodarska zona u Brezju napokon će u potpunosti biti privedena svrsi – istaknuo je župan Stričak. 

Jako sam zahvalan predsjedniku Vlade RH, rekao je pak gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj. 

– Sada mogu samo skinuti kapu premijeru Plenkoviću koji je stao iza svojih riječi te podupro rješavanje varaždinskih bala – naveo je Bosilj. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba