U organizaciji Muzeja Hrvatskog zagorja 

Počinje druga sezona programa ”Na konju u muzeje“

Objavljeno: 24.10.2023. zagorjeinternational

Mali drveni konjić 28. listopada 2023. ponovno kreće na svoj put od jednog, do drugog, pa sve do petog muzeja u okviru Muzeja Hrvatskog zagorja.

Oduševljeni djeca i roditelji na završnici prošlogodišnjeg programa potaknuli su muzejske pedagoginje Dvora Veliki Tabor, Galerije Antuna Augustinčića, Muzeja krapinskih neandertalaca, Muzeja seljačkih buna i Muzeja “Staro selo“ Kumrovec da i ove kasne jeseni organiziraju radionice i druženja u jedinstvenom programu nazvanom “Na konju u Muzeje“. 

Program kojemu je ‘konj’ glavna tema, održavat će se tijekom pet vikenda, od 28. listopada do 2. prosinca, a namijenjen je individualnim posjetiteljima te obiteljima s djecom.

Interaktivne radionice

Sudionike programa u svakom od pet muzeja očekuje zanimljiva priča o konju te različite interaktivne radionice u koje će se moći uključiti. 

Kako se uključiti s djecom u program? Za početak, trebate odabrati jedan od muzeja u kojem se program provodi, te svoj dolazak najaviti mailom. Potom, djecu dovedite na termin održavanja radionice u odabranom muzeju. Na ulazu, za svako dijete roditelji trebaju platiti šest eura (cijenu jedne radionice), a dijete za taj novac dobije:  

– drvenog konjića
– edukativnu publikaciju s naljepnicama
– pozivnicu za završnu svečanost na kojoj će se dijete potpisati i skupljati žigove
– rad na radionici
– mogućnost BESPLATNOG sudjelovanja na radionicama u drugim muzejima
– sudjelovanje u završnom izvlačenju 2. prosinca 2023. za vrijednu nagradu koju osigurava Centar “Ritam s konjem“ iz Stubičkih Toplica. 

Ako obitelj nakon radionice poželi razgledati muzej, ulaznica se posebno plaća.

Dječje radionice

Radionice po ustrojstvenim jedinicama MHZ-a imaju i svoju posebnu podtemu. Pa će se tako u MKN / Muzeju krapinskih neandertalaca obrađivati prošlost i evolucija konja, u GAA / Galeriji Antuna Augustinčića – konj u umjetnosti, u MSB / Muzeju seljačkih buna – vojni konji i vitezovi, dok će MSS / Muzej “Staro selo“ Kumrovec promatrati konje kao igračke. U DVT / Dvoru Veliki Tabor podtema je konj u službi prijevoza, odnosno kočije.

Ove godine je novost već spomenuta pozivnica za završnu svečanost koja je važna jer će dijete na svakoj radionici dobiti žig muzeja, a sa sakupljenih pet različitih žigova na završnici dobiva i dodatnu nagradu Muzeja Hrvatskog zagorja. 

Završna svečanost programa održat će se 2. prosinca u Muzeju “Staro selo“ u Kumrovcu sa sljedećim programom:

– od 11:00 do 12:30 – radionice za svu djecu i mogućnost vožnje u kočiji
– 12:30 – dolazak sv. Nikole i Krampusa, paljenje adventske svijeće, podjela darova djeci
– u 13:00 – dodjela nagrada djeci koja su bila na svih 5 radionica i izvlačenje vrijedne glavne nagrade Centra “Ritam s konjem“

Prilikom dolaska na završnu svečanost dijete će svoju potpisanu pozivnicu ubaciti u kutiju za izvlačenje nagrada. Tu kutiju će sv. Nikola ponijeti sa sobom. Iz nje će biti izvučena vrijedna glavna nagrada.

Raspored radionica po muzejima kao i ostale informacije o programu možete pronaći na mrežnim stranicama i društvenim mrežama svakog pojedinog muzeja te na Facebook stranici Na konju u Muzeje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba