Zagorska policija tijekom vikenda zabilježila čak 11 prometnih nesreća

Vozač u Stubičkim Toplicama skrivio nesreću s nevjerojatnih 3,25 promila alkohola u krvi

Objavljeno: 23.10.2023. zagorjeinternational

Zagorska je policija tijekom proteklog vikenda od kaznenih djela evidentirala jedno kazneno djelo krađe, a od prekršaja su izdvojili jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Na prometnicama naše županije tijekom vikenda zabilježili su 11 prometnih nesreća.

– Sedam nesreća bilo je s materijalnom štetom do kojih je došlo u Mariji Bistrici uslijed nepropisne vožnje u natrag, u Gornjoj Stubici i u Sopotu zbog neprilagođene brzine, u Veleškovcu i Oroslavju zbog oduzimanja prednosti prolaska, u Stubičkim Toplicama zbog ne kretanja vozilom uz desni rub kolnika te u Oroslavju zbog nepropisne radnje vozilom. U prometnim nesrećama s materijalnom štetom, vozači koji su skrivili te prometne nesreće upravljali su vozilima pod utjecajem alkohola, vozač u Stubičkim Toplicama s 3,25 promila te u Veleškovcu vozač s 1,95 promila – rekli su iz policije.  

U mjestu Grabe došlo je do prometne nesreće s teško ozlijeđenom osobom, a do nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine i utvrđeno je kako je motociklist koji je pao s motocikla upravljao vozilom s 0,52 promila alkohola u organizmu.  

– U Krapini je došlo do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, uzrok nesreće je bio oduzimanje prednosti prolaska. U nesreći do koje je došlo zbog neprilagođene brzine u Pregradi jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede. U Klenovcu Humskom isto tako jedna osoba je zadobila lakše tjelesne ozljede, a do prometne nesreće je došlo uslijed neprilagođene brzine, a vozač koji je skrivio tu nesreću upravljao je vozilom s 1,85 promila alkohola u organizmu – dodaju iz policije. 

Od ostalih događaja izdvojeno je da su dvije osobe, u sklopu akcije “Manje oružja – manje tragedija”, dragovoljno predale streljivo i oružje.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba