Imate li pitanja ili nedoumice? Evo prilike za saznati sve

VARAŽDIN: Otvorena nova brojna savjetovanja s javnošću. Ovo su teme

Objavljeno: 20.10.2023. zagorjeinternational

U razdoblju od 17. listopada do 16. studenoga provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izmjenama Odluke o komunalnom doprinosu. Ovim izmjenama mijenja se valuta u kojoj je prikazana jedinična vrijednost komunalnog doprinosa po pojedinim zonama. Promijenjen je i iznos komunalnog doprinosa za koji se može odobriti obročna otplata.

Nadalje, u razdoblju od 17. listopada do 16. studenoga provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o vrijednosti boda komunalne naknade. Kako bi Grad Varaždin osigurao sredstva za sve komunalno-infrastrukturne projekte i kako bi se komunalni standard i komunalna infrastruktura dovela na razinu koju Varaždin zaslužuje, nužno je povećanje vrijednosti boda komunalne naknade.

U razdoblju od 17. listopada do 16. studenoga provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o visini paušalnog poreza po krevetu na području grada Varaždina. Odlukom se određuje visina poreza u paušalnom iznosu od 150 eura po krevetu u smještajnim jedinicama – sobama, apartmanima i kućama za odmor koje se nalaze na području Grada Varaždina.

Također, u istom razdoblju se provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak na području grada Varaždina. Odlukom se utvrđuju visine poreznih stopa poreza na dohodak koje se primjenjuju na području Varaždina. Poslove u svezi s utvrđivanjem i naplatom poreza na potrošnju obavlja Ministarstvo financija, nadležna ispostava Porezne uprave.

U razdoblju od 18. listopada do 17. studenoga provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o porezima Grada Varaždina. Odlukom se utvrđuju vrsta poreza, porezna stopa te način obračuna i plaćanja gradskog poreza koji je vlastiti izvor prihoda Grada Varaždina, tako da je propisano da Gradu Varaždinu pripada gradski porez – porez na potrošnju te da se isti plaća po stopi od dva posto. Poslove u svezi s utvrđivanjem i naplatom poreza na potrošnju obavlja Ministarstvo financija, nadležna ispostava Porezne uprave.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtima dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 16. studenoga na adresu Grada, s naznakom: ‘Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o izmjenama Odluke o komunalnom doprinosu’ ili na e-mail adresu [email protected].

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba