Inače, samo jedna kutija sličica košta 120 dolara

KOBNI POKEMONI: Drzak lopov pokušao ukrasti vrijedne sličice, pa ga trgovac upucao

Objavljeno: 20.10.2023. zagorjeinternational

Radnik GameStopa u utorak navečer ubio je lopova koji je ukrao pet kutija ‘Pokemon’ kartica, a optužen je za ubojstvo iz nehaja, piše 24sata

Derrick Guerrero (33) tu večer je radio u prodavaonici video igrica u trgovačkom centru u predgrađu Fort Lauderdalea kada je u večernjim satima muškarac zgrabio pet kutija Pokemon Scarlet & Violet “ultra-premium” kartica za razmjenu i potrčao prema vratima. Kartice se inače prodaju po cijeni od 120 američkih dolara po kutiji.

Guerrero je tada izvukao pištolj i ispalio jedan hitac te pogodio čovjeka u torzo, navodi se u policijskom izvještaju. Kradljivac je tada ispustio kartice i istrčao van do auta koji ga je čekao. Policiju je pozvala žena, a lopov je preminuo u bolnici tri sata kasnije. 

Policija je rekla da sigurnosne kamere trgovine pokazuju da lopov nikada nije prijetio Guerreru te da nije pokazao oružje. Ime muškarca nije objavljeno.

Florida, prema svom zakonu o “stand your ground”, dopušta upotrebu smrtonosne sile ako postoji prijetnja smrću ili teškim tjelesnim ozljedama za sebe ili druge, ali to ne dopušta samo radi zaštite imovine.  

Guerrero je u zatvoru okruga Broward uz jamčevinu od 25.000 dolara. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba