Sve u svrhu sprječavanja krađe jednog jako skupog dijela – pogotovo na hibridima

DO ČEGA JE DOŠLO: Vlasnici auta počeli zavarivati kaveze na podvozje

Objavljeno: 20.10.2023. zagorjeinternational

Krađe katalizatora učestala su pojava, posebice u američkoj Kaliforniji. U San Franciscu ih kriminalci kradu i s policijskih automobila, a to je navelo neke vozače da uzmu stvar u svoje ruke, osobito vlasnike hibridnih vozila, koja obično imaju vrjednije sustave za kontrolu emisija, piše Jutarnji list

Vlasniku jednog Priusa iz 2012. koji je svoj automobil stavio na prodaju na Craigslist u Los Angelesu neće ukrasti katalizator, to je sigurno. On ga je odlučio zaštititi tako što je zavario kavez metalnih šipki oko njega. Osim impresivnog kaveza, Prius je potpuno nemodificiran. Izgleda dobro očuvano, ima 105.000 kilometra, a tražena cijena je u domeni razuma. Vlasnik, koji tvrdi da je prvi, kaže da ga prodaje samo zato što odlazi iz zemlje. No kavez je ipak razlog zašto pišemo ovu vijest.

Prema popisu, vlasnik je “profesionalno postavio armaturu ispod automobila kako katalizator ne bi bio ukraden”. On se sastoji od desetak komada čelika zavarenih na podvozje automobila na nekoliko mjesta.  

-Nikada se nećete morati brinuti da će vam katalizator biti ukraden – kaže on.

Kažu da će krađa katalizatora uskoro postati “olimpijski sport”, no čini se da čak ni najbolji profesionalci neće uspjeti ukrasti katalizator s ovog Priusa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba