Cilj inicijative je spriječiti izumiranje pojedinih obrta te povećati njihovu vidljivost

SJAJNA IDEJA! Čakovec iduće godine dobiva Obrtnički sajam

Objavljeno: 19.10.2023. zagorjeinternational

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Dražen Novak, na radnom su sastanku dogovorili organizaciju posebne manifestacije na kojoj bi se predstavili obrti i ljudi koji se njima bave te bi posjetiteljima nudili svoje usluge.

Riječ je o obrtima koji polako izumiru, poput krojača, izrađivača ključeva, popravljača kišobrana i slično, a za čijim uslugama i dalje postoji potreba.

Kako je dogovoreno, Obrtnički sajam održao bi se idućeg travnja u središtu Čakovca, a posjetitelji će, osim prisjećanja na prošla vremena u kojima su prikazani obrti bili neizostavni dio svakodnevice, moći dobiti i njihove usluge. Cilj je ove inicijative spriječiti izumiranje pojedinih obrta te povećati njihovu vidljivost, jer bez obzira na dostupnost jeftine zamjenske robe, još uvijek ima potražnje za raznim popravcima, prepravcima ili izradom konkretnih predmeta.

– Međimurje je uvijek prednjačilo u obrtništvu, a ono se posljednjih godina počelo oporavljati. Velik broj naših sugrađana ima obrte, neki zapošljavaju radnike, te tako osiguravaju redovne prihode za velik broj obitelji – ističu iz Grada. 

Gradonačelnica i predsjednik razgovarali su i o korištenju poslovnih prostora u gradskom vlasništvu za potrebe obrtnika, bilo za prodajne prostore ili radionice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba