Izabrani među 135 radova koji su stigli iz dva vrtića i 20 osnovnih škola

Ovo su autori najboljih radova Likovnog natječaja “Legenda o Veroniki Desinićkoj”

Objavljeno: 19.10.2023. zagorjeinternational

U Velikom Taboru u utorak je održana završna svečanost u sklopu Likovnog natječaja “Legenda o Veroniki Desinićkoj”, ove godine pod motom “Samo se srcem dobro vidi”. Na završnoj priredbi na kojoj su predstavljeni svi dječji radovi te proglašeni najbolji, okupili su se učenici u pratnji  svojih učiteljica, roditelja te djedova i baka, a došli iz Vidovca, Kutine, Varaždina, Pušće, Zaboka, Zagreba, Klanjca, Tuhlja, pa čak i iz Šibenika. 

Sve okupljene na samom početku pozdravila je voditeljica Dvora Veliki Tabor Renata Dečman, a voditeljica natječaja bila je Nadica Jagarčec.

– U godini kada obilježavamo 20. godišnjicu usvajanja Konvencije o zaštiti nematerijalne kulturne baštine kojom se Republika Hrvatska obvezala zaštititi i očuvati nematerijalnu  kulturnu baštinu, ovaj likovni natječaj dobiva još više na važnosti jer njime se legenda o Veroniki  Desinićkoj prenosi i promovira među djecom diljem Republike Hrvatske – kažu iz Dvorca.

Djeca su u svojim radovima izrazila svoj doživljaj ljubavi Veronike Desinićke i Fridrika Celjskog, nepravde koja je zadesila Veroniku, doživljaj Velikog Tabora i njegove bajkovite arhitekture.

Na Likovni natječaj pristiglo je 135 učeničkih radova iz dva dječja vrtića, 20 osnovnih škola iz osam hrvatskih županija i Grada Zagreba. U povjerenstvu za izbor najboljih radova bili su Mateja Harapin, muzejska pedagoginja iz Muzeja seljačkih buna, Karla Ivak, kustosica-pripravnica iz Dvora Veliki Tabor  te Nadica Jagarčec, muzejska savjetnica iz Dvora Veliki Tabor. 

Najbolji 

Najbolje radove među vrtićancima su napravili Elena Pofuk (5) iz Dječjeg vrtića “Škrinjica” iz Vidovca, zatim Laura Kožul (6) iz istog vrtića koja je bila druga, a treća je bila Barbara Radman (6) iz Dječjeg vrtića Maksimir iz Zagreba.

U kategoriji prvih i drugih razreda, najbolji rad je napravio Koen Živković (1.C) iz OŠ O. Ivekovića iz Zagreba, druga je bila Eva Benaković (2.B) iz OŠ I. Filipovića iz Osijeka, a treća je bila Anabela Božićević (2.A) iz OŠ Z. Franka iz Kutine. 

U kategoriji trećih i četvrtih razreda najbolja je bila Dora Terzić (3.A) iz OŠ J. Šižgorića iz Šibenika, drugi je bio Patrik Posavec (3. razred) iz PŠ Špičkovina (OŠ K.Š. Gjalskog, Zabok), a treći je bio Ivan Besednik (3. razred) iz OŠ A. Mihanović iz Klanjca. 

Od petaša i šestaša, najbolja je bila Gabrijela Konjevod (6.A) iz OŠ Pušća iz Donje Pušće, drugi je bio Krunoslav Oršuš (6.C) iz OŠ Kuršanec iz Čakovca, a treća je bila Helena Bogdan (5.C) iz iste škole. 

Od sedmaša i osmaša, najbolja je bila Muraj Kanižaj (7. razred) iz OŠ Belica iz Belice, druga je bila Nika Gavez iz OŠ Domašinec iz Dekanovca, a treća je bila Jana Horvat također iz OŠ Belica. 

Za sve goste muzejska pedagoginja Kristina Pavlović organizirala je interaktivnu muzejsko-edukativnu radionicu “Veronika memory”  i na kraju sve ih stručno provela kroz muzejske izložbe Dvora Veliki Tabor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba