Tragedija se dogodila u travnju lani kod Garešnice, a ovih dana stigla je presuda

Dominik (24) odvezao Luku (71) u smrt! Napili se zajedno na karminama

Objavljeno: 19.10.2023. zagorjeinternational

Ovih je dana stigla tužba protiv Dominika (24) koji je mrtav pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo Luka (71). Prijeti mu od 3 do čak 15 godina zatvora.

Teška nesreća se dogodila lani u travnju, oko 22.20 sati u Dišniku kod Garešnice. Dominik je kobne noći vozio golfa iz smjera Dišnika u smjeru Kapelice, pod utjecajem alkohola od 2,41 promila te brzinom od 51 km/h koja nije bila prilagođena uvjetima vožnje, piše Danica.hr.

U blagom lijevom zavoju se nastavio kretati ravno, izletio je s ceste, prešao preko bankine, odvodnog kanala i travnate uzvisine te prednjim desnim dijelom automobila udario u stablo hrasta od kojeg se udara vozilo prevrnulo preko krova na desnu bočnu stranu i vratilo na kolnik.

Luka je ispao iz vozila kroz prednji desni prozor te je zadobio “zgnječenje glave s višestrukim prijelomima kostiju lubanje, razdore tvrde moždane ovojnice, nagnječenje mozgovine, višestruke prijelome rebara i nagnječenje pluća, od čega je na mjestu preminuo”.

Dominik se tijekom istrage branio kako je te noći nakon sahrane bio na karminama u društvenom domu u Dišniku. Tamo je zatekao Luku s kojim je popio nekoliko gemišta.

– U tom mjesnom domu kada je bila neka fešta, znao sam popiti i tada ostaviti svoj automobil i otići doma pješice i drugi dan se vratiti po njega. Ali, bilo mi je žao da Luka ide kući pješice. Osjećao sam se sposobnim za vožnju. Sjeli smo u auto i krenuli prema Lukinoj kući. Nakon nekih tri kilometra Luka je već lagano spavao i u jednom trenutku se naslonio na mene pa sam ga rukom pokušao odmaknuti i tada sam izletio s ceste. Ostalog se uopće ne sjećam – rekao je Dominik.

On je završio u bolnici s teškim tjelesnim ozljedama i dugo se oporavljao. Tužitelji sada za njega, osim kazne zatvora, traže i dvogodišnju zabranu upravljanja motornim vozilima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba