U tijeku je već sedmi natječaj

NITKO NE ŽELI! KZŽ od ožujka lani ne može naći čelnu osobu Turističke zajednice

Objavljeno: 19.10.2023. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija raspisala je natječaj za izbor direktora/direktorice Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije na mandat od četiri godine još početkom ožujka prošle godine, no navedeno radno mjesto do danas još uvijek nije popunjeno.

Kako je u prvom natječaju istaknuto, a o čemu smo pisali u ožujku lani, kandidati prijavljeni na javni natječaj koji ispunjavanju formalne uvjete natječaja, prezentirat će Turističkom vijeću program rada Turističke zajednice za sljedeće četverogodišnje razdoblje. Na prezentaciju svog programa kandidati će biti pozvani e-poštom navedenom u prijavi na natječaj, a kandidati koji se ne odazovu pozivu smatrat će se da su povukli svoju prijavu na javni natječaj.

Sedmi natječaj 

Isto tako, u natječaju je stajalo da ako se nitko ne prijavi ili nitko od prijavljenih kandidata ne bude izabran, natječaj će se ponoviti.  

To se sada događa po sedmi puta jer je naime, početkom ovog tjedna raspisan novi, sedmi po redu natječaj za tu poziciju. 

Godinu i tri mjeseca nakon raspisivanja prvog natječaja, tema direktora/direktorice TZ KZŽ pojavila se i na aktualnom satu Županijske skupštine Krapinsko – zagorske županije.

Kako je tada govorio župan Željko Kolar, nije lako donijeti odluku nakon što je dugo vremena na toj poziciji bila sjajna direktorica. Uz to, dodao je tada, da je bio netko adekvatan za to mjesto, već bi bio izabran.

– Trebamo naći osobu za koju smatramo da može napraviti iskorak u turizmu na području Krapinsko – zagorske županije. Dokaz o kvaliteti rada sadašnje direktorice je i to da su sve odluke bile donesene jednoglasno osim na jednom Turističkom vijeću gdje je jedan član bio suzdržan. To dovoljno govori o pristupu i o samoj odluci. Nije lako dati takvu instituciju nekome u ruke. Jedini pokazatelj onoga što radimo je rezultat. To znači da smo i prije pomno birali ljude koji će voditi političku zajednicu. Zakon poštujemo, to je ono što je što je najbitnije, natječaj ćemo raspisati ponovno i vjerujem da ćemo naći osobu koja će zadovoljiti izuzetno visoke kriterije koje je postavilo samo Turističko vijeće – rekao je tada Kolar.

arhiva

Tri godine iskustva

Posljednji natječaj otvoren je do 31. listopada, a traži se visokoobrazovana osoba (fakultet, akademija, magisterij, doktorat), koja ima barem tri godine radnog iskustva. Kako neslužbeno doznaje Zagorje.com, plaća je na toj poziciji proteklih godina iznosila oko 10.000 kuna mjesečno. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba