Uz prestižnu titulu, dobili su i novčanu nagradu od 1300 eura

OVO JE 505 NAJBOLJIH: Povodom Dana učitelja, Ministarstvo nagradilo profesore za prošlogodišnji uspjeh

Objavljeno: 10.10.2023. zagorjeinternational

Diljem svijeta prošlog četvrtka obilježio se Dan učitelja. Tim je povodom Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo 505 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj. Najbolji nastavnici dobivaju nagradu u iznosu od 1327 eura bruto, piše Srednja.hr

Nagrada najboljim odgojno-obrazovnim djelatnicima dodjeljuje se od 2019. godine i to svake godine na Dan učitelja. Ove godine nagrađeni su za uspjeh u školskoj godini 2022./2023.  

Otkako je utemeljena, cilj je da se ovom nagradom honorira rad i vrijednost kvalitetnih, motiviranih i inovativnih pojedinaca. Bodovi su se mogli prikupiti u više kategorija –  za mentorstvo učenicima, za predavanja, radionice i edukacije, boduje se i rad u stručnim vijećima i udrugama, a bodove su zaradili i oni koji objavljuju stručne članke te su izrađivali nastavne materijale i obrazovne sadržaje. Vrednuje se u sklopu javnog poziva i vođenje projekata, a bodovi se dodjeljuju i u kategoriji unapređenja rada škole te za rad na unapređenju sustava obrazovanja.

Povjerenstvo koje je biralo najbolje bilo je sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.

Na ovogodišnjoj rang listi najboljih iz Krapinsko – zagorske županije dolaze učiteljica Marica Celjak iz Osnovne škole Bedekovčina koju abecedno prate Irene Futivić iz Gimnazije AGM, Snježana Kovačević iz Osnovne škole Zlatar Bistrica, Lucija Laljak iz Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog, Jasenka Marmilić iz Osnovne škole Antuna Mihanovića Petrovsko, Jasna Milički iz Osnovne škole Marija Bistrica, Jasminka Pernjek Srednje škole Krapina, Stjepan i Vesna Pisačić iz Srednje škole Zlatar. Zatim, Stjepan Šalković iz Srednje škole Krapina, Tatjana Tuđa iz Srednje škole Bedekovčina, Erika Tušek Vrhovec iz Osnovne škole Augusta Cesarca Krapina, Daniela Usmiani iz Srednje škole Bedekovčina te Krešimir Varga iz Srednje škole Zlatar.

Valja spomenuti i nagrađene iz Varaždinske županije, a to su Jasminka Belščak, Davor Brđanović, Melita Brodar, Ana Detoni, Ivana Godec-Vinceković, Marko Godinić, Tajana Golub Mendaš, Zoran Hercigonja, Željka Hutinski, Gordana Lohajner, Ana Marketin-Sedlar, Ivica Kolarić, Marina Mavrek, Ivana Meštrić, Nataša Narančić, Tea Pavičić Zajec, Tatjana Plantak, Jasminka Prstec, Tamara Ređep, Mateja Rusak, Gordana Sokol, Marko Šafran, Lea Šantek, Rosana Štrocinger, Martina Vidović i Iva Vukotić.

Također, među nagrađenim učiteljima i profesorima su i brojni iz Međimurske županije. To su Tanja Baksa, Ana-Marija Bogdanović, Tatjana Frančić-Mikulić, Denis Horvat, Martina Horvat, Ana Kadović, Nives Kocijan, Maja Labaš Horvat, Katica Mikulaj Ovčarić, Vedrana Močnik, Iva Naranđa, Danijela Perenc-Jaušovec, Dražen Ružić, Dunja Siročić, Tanja Skoliber, Tamara Srnec, Suzana Šestan, Mladen Tota, Marina Trstenjak Petran, Kristina Trstenjak Šifkovič, Jelena Tuksar, Jasmina Zaborski, te Daniela Zadravec.

Čitav popis 505 nagrađenih u 2023. možete pogledati OVDJE

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba