Nacional ima dokument koji otkriva detalje nevjerojatnog događaja od 3. listopada ove godine

KAOS U SC-U ZAGREB: Prozvan da je kolegi s posla ubacio bombu u auto pa dobio dopust

Objavljeno: 10.10.2023. zagorjeinternational

Mirko Bošnjak, ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu, 4. listopada potpisao je odluku kojom oslobađa obveze rada radnika Gorana Kapca, zaposlenog na radnom mjestu mesara u sektoru studentske prehrane. Bila bi to posve banalna interna odluka da se u njenom obrazloženju ne konstatira razlog koji je do nje doveo, a u obrazloženju piše da se “Radnik Goran Kapac oslobađa obveze rada do utvrđivanja svih činjenica u postupku od strane nadležnih tijela vezanih za događaj od 3. listopada po prijavi radnika Karla Bana o pronalasku ručne bombe u osobnom automobilu.“

Izvor koji je Nacionalu dostavio na uvid spomenutu odluku navodi da ona predstavlja kulminaciju novog vala nereda u Studentskom centru te da je Karlo Ban prozvao Gorana Kapca da mu je ubacio ručnu bombu u auto – piše Nacional.

Istraga u tijeku

Napravljen je očevid, a istraga je u tijeku. Ban optužuje Kapca da mu je bacio bombu u auto.

– Policija je napravila očevid i istraga je u tijeku, međutim, stvarno je tragično da se takve stvari događaju u Studentskom centru – tvrdi izvor Nacionala, te dodaje: 

– Skriveno je da je Kapac osoba kojoj je pronađen manjak od preko sto kilograma mesa i kojoj je Mirko Bošnjak dopustio da manjak namiri novčano, u obročnim otplatama. Iako nenormalnostima ni tu nije kraj, pa je Kapac ‘otplatio’ samo petinu od ukupnog manjka mesa – rekao je Nacionalov izvor.

Povrh svega, kako svjedoči dokument iz Ureda ravnatelja SC-a u Nacionalovu posjedu, Kapac je samo dan nakon što je Banu ubačena bomba u automobil, 4. listopada, iz ravnateljeva ureda dobio “odluku o oslobađanju od obveze rada” od 5. listopada 2023. do opoziva.

Banovo optuživanje Kapca, svog kolege s posla, da mu je bacio bombu u automobil, upućenim izvorima iz SC-a poslužilo je kao povod da Nacionalu ustvrde kako je Studentski centar “potpuno preuzela kriminalna organizacija pod vodstvom stranke HDZ”.

Tri mjeseca u zatvoru

Nakon što je Nacional u lipnju izvijestio o protivljenju studenata zagrebačkog sveučilišta da se produži mandat aktualnom ravnatelju Studentskog centra Mirku Bošnjaku, dugogodišnjem članu HDZ-ova ogranka na zagrebačkoj Peščenici, izvori upućeni u stanje u SC-u obavijestili su ponedjeljak Nacional da se situacija u tom važnom dijelu sveučilišnog mehanizma dodatno komplicira.

Zapošljavanje po stranačkom ključu, nezadovoljavajuće izvedbe u upravljanju ustanovom, posebno u pogledu pružanja usluga smještaja i prehrane, ogromni gubici u radu svih sektora kojima se pokrivaju kriminalne radnje, pa čak i isplata plaće osumnjičenom dileru droge dok je provodio tri mjeseca u zatvoru, bile su neke od najvećih zamjerki o kojima je Nacional izvijestio 10. lipnja ove godine i zbog kojih je studentski predstavnik u Upravnom vijeću Studentskog centra, s cijelim Studentskim zborom zagrebačkog sveučilišta, glasao protiv produljenja mandata ravnatelju Mirku Bošnjaku, dugogodišnjem članu HDZ-ova ogranka na Peščenici.

Studentsko protivljenje, međutim, nije imalo utjecaja pa je mandat Mirku Bošnjaku, koji je krajem 2022. godine navršio 65 godina, Upravno vijeće Studentskog centra produžilo do njegove 67 godine. Za produženje mandata glasali su i predstavnici Sveučilišta u Upravnom vijeću.

Upućeni izvori iz SC-a pretpostavljaju da su za takvu odluku predstavnici Sveučilišta glasali i zbog političkih pritisaka premijera Plenkovića i ministra Medveda, koji je, kako tvrde, stranački pokrovitelj Mirka Bošnjaka. Ti upućeni izvori uvjereni su da se neregularnosti u SC-u događaju pod pokroviteljstvom gradskog HDZ-a. Tvrde, povrh svega, da premijer Plenković osobno stopira istragu DORH-a o diplomi s fakulteta u Travniku, na kojem je diplomirao Mario Župan, savjetnik ravnatelja Studentskog centra u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba