O ovom slučaju pišu se znanstveni članci

ČUDO: Majka (19) ostala u šoku nakon DNK testa – njeni blizanci imaju različite očeve

Objavljeno: 06.10.2023. zagorjeinternational

Brazilka (19) je rodila blizance koji imaju dva različita oca. Šokantno otkriće uslijedilo je nakon poroda. Kako javljaju brazilski mediji, budući da je djevojka imala spolni odnos s dva muškarca istog dana, nakon poroda je dala joj naprave test očinstva. Uslijedio je šokantan rezultat: uzorak DNK jednog muškarca bio je pozitivan samo na jedno od dvoje djece, prenosi Fenix – magazin

Kada je tada 19-godišnjakinja dala na analizu uzorak DNK drugog spolnog partnera, test je otkrio da je on biološki otac drugog djeteta. Prošlo je već 16 mjeseci otkako su djeca rođena, ali njihova je priča tek sada postala javna.

U medicini je ovaj fenomen nazvan heteroparentalna superfekundacija i događa iznimno rijetko, objašnjava za portal Globo liječnik Túlio Jorge Franco. Ovaj slučaj iz Brazila je 20. ovakav slučaj zabilježen u svijetu, a sada je objavljen u znanstvenom članku. 

– Moguće je da se oplode dvije jajne stanice različitih muškaraca. Bebe dijele majčin genetski kod, ali rastu u različitim placentama – objasnio je liječnik.

Majka dvoje djece je šokirana DNK rezultatom te je kazala kako nije znala da se to može dogoditi.

– Djeca su vrlo slična – rekla je za Globo. Nije poznato što o ovome misle očevi djece. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba