U znak zahvale za beatifikaciju s neba su prosute latice od 10.000 ruža

MARIJA BISTRICA: Proslavljena 25. obljetnica proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca

Objavljeno: 01.10.2023. zagorjeinternational

Posebno je svečano bilo jučer u Mariji Bistrici. Naime, proslavljena je 25. obljetnica proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca, uzornog svjedoka Evanđelja, Božjeg milosrđa i ljubavi za koju je trpio sve do mučeništva, piše Radio Marija Bistrica.

Svečano euharistijsko slavlje na prostoru Crkve na otvorenom, koja upravo po Stepincu nosi ime, predslavio je zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša. Na početku svete mise zagrebačkom nadbiskupu palij, znak službe metropolita stavio je Apostolski nuncij u RH mons. Giorgio Lingua.  

Također, ususret proslavi organizirano je ispunjenje velikoga zavjeta – da se iz zraka kao zavjet Majci Božjoj i znak zahvale za Stepinčevu beatifikaciju s neba prospu latice od 10.000 ruža na prostor crkve na otvorenom.  

U organizaciji Glasa Koncila koji slavi 60. obljetnicu postojanja i Zaklade “Sv. Maravillas od Isusa”, koja u Hrvatskoj promiče karmelsku duhovnost, velika je želja bila da se taj zavjetni čin ispuni upravo uz blagdan “svetice ruža” – crkvene naručiteljice i bosonoge karmelićanke sv. Terezije od Djeteta Isusa, čijemu se zagovoru blaženik Stepinac za života na poseban način utjecao. Providnosno je i to što je zavjet izvršen upravo na godišnjicu kada se sv. Mala Terezija preselila u vječnost (30. rujna 1897.).

Ujedno je u subotu u Svetištu MBB-e održano tradicionalno Hodočašće Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije, zatim Hodočašće požeške biskupije i Hrvatskih katoličkih misija. Bila je to posebno svečana misa kojoj je prisustvovao veliki broj vjernika, ali i svećenika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba