Šef SDP-a Peđa Grbin oštro o problemu svinjske kuge i ministrici poljoprivrede Vučković:

“S obzirom na sve, trebala bi dati ostavku”

Objavljeno: 24.09.2023. VH

Šef SDP-a Peđa Grbin posjetio je danas manifestaciju “Branje grojzdja” u Pregradi. Kako je rekao, sjajna je ovo manifestacija koja dokazuje da Krapinsko – zagorska županija, ali i Grad Pregrada, stoje iza svojih poljoprivrednika i pomažu ih na prave načine. 

Kako je rekao prvi čovjek SDP-a, ova je manifestacija s jedne strane očuvanje običaja, a s druge promocija onoga što poljoprivrednici ovdje rade. 

– Moram pohvaliti Županiju i Grad Pregradu koji su stali iza svojih proizvođača i pomogli im da naprave ovaj veliki iskorak u kvaliteti svojih proizvoda koji se ovdje u Zagorju dogodio po pitanju vina i vinogradarstva – poručio je Grbin.

Potom je komentirao i državnu razinu pomoći poljoprivrednicima, a posebno se osvrnuo na trenutno najveći problem, svinjsku kugu. 

– Ako govorimo o razini države, onda se ne ulaže dovoljno i puno je toga što bi se još trebalo napraviti. Činjenica je da imamo brojne afere koje imaju ishodište baš u Ministarstvu poljoprivrede i načinu na koji se raspolaže s EU fondovima. Pokazatelj je to da naša država nije dovoljno stala iza naših poljoprivrednika i poljoprivrede – komentirao je Grbin, pa nastavio:

– Trenutno imamo groznu situaciju u Vukovarsko – srijemskoj županiji koja se odnosi na afričku svinjsku kugu koja je pokazala koliku štetu može izazvati neadekvatno i nepravovremena reakcija države. Dakle, ovdje u Pregradi imamo primjer Grada i Županije koji svoj posao sjajno rade, a s druge strane Ministarstvo poljoprivrede kao da je zaspalo – komentirao je Grbin.

Na pitanje misli li da će ministrica poljoprivrede Marija Vučković dati ostavku ili dobiti otkaz, kratko je odgovorio:

– Trebala bi, a hoće li, to je pitanje za nekog drugog – poručio je Grbin. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba