OMILJENA LOKACIJA TURISTA: Ogromno priznanje za desinićki muzej

Veliki Tabor među deset hrvatskih dvoraca i palača koji su dobili Googleovu nagradu ‘Zlatni pin’!

Objavljeno: 14.09.2023. zagorjeinternational

Dvor Veliki Tabor jedan je od deset dvoraca i palača u Hrvatskoj koji su postali nositelji nagrade Zlatni pin! Zlatni pin je priznanje koje dodjeljuje Google na temelju ocjena i recenzija korisnika Google Mapsa. Ideja o dodjeli nagrada najbolje ocijenjenih mjesta nastala je u Poljskoj u sklopu proslave 15. rođendana Google Mapsa.
Kako su projekt vrlo dobro prihvatili ne samo dobitnici, već i korisnici koji su osjetili lokalni ponos, Google je odlučio projekt proširiti i na druge zemlje. Tako se od ove godine projekt provodi i u Hrvatskoj gdje je Google nagradio lokacije u kategoriji “Dvorci i palače”. Sukladno tome, odabrani su dvorci i palače koji su dobili najvišu prosječnu ocjenu korisnika Google Mapsa.
Među dobitnicima su veličanstveni, impresivni, raskošni dvorci i palače koje svojim jedinstvenim izgledima i brojnim legendama oživljavaju duh prošlih vremena i pričaju priču o bogatoj prošlosti Hrvatske. Od arheoloških lokaliteta, srednjovjekovnih gradova, romantičnih jezera i parkova pa sve do remek djela rimske arhitekture – izvanredne građevine s poučnim pričama i prekrasnim pogledima osvojile su srca posjetitelja i korisnika Google Mapsa koji su im dodijelili visoke ocjene. 
Dvor Veliki Tabor jedan je od najočuvanijih kasnosrednovjekovnih plemićkih gradova u kontinentalnoj Hrvatskoj te je proglašen spomenikom najviše kategorije. Prepoznatljiv je po svom bajkovitom izgledu i raskošnoj arhitekturi, ali i po intrigantnoj legendi o Veroniki Desinićkoj pa nimalo ne čudi da se upravo on našao na popisu dobitnika ove prestižne nagrade. 
Među nagrađenima uz Dvor Veliki Tabor nalaze se i  dvorac Trakošćan, dvorac Eltz, Stari grad Čakovec, Trsatski kaštel, Stari grad Ozalj, kaštel Morosini-Grimani, Frankopanski kaštel Krk te Dioklecijanova palača i palača Sponza.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba