Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena

MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA: Zagorskoj policiji predan prigušivač za pušku

Objavljeno: 21.05.2024. zagorjeinternational

Jučer je jedna osoba u sklopu akcije ‘Manje oružja, manje tragedija’ službenicima krapinsko – zagorske policije dragovoljno predala jedan prigušivač za pušku.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92, poručuju iz policije. Podsjećaju građane da je u tijeku provođenje akcije ‘Manje oružja, manje tragedija’, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Policija poziva i apelira na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, s napomenom da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba