Inače, u Zagrebu je za istu stvar kazna tek 30 eura

Odzvonilo drskim vozačima: Ovaj europski grad povećao kazne na 365 eura za blokiranje tramvaja

Objavljeno: 13.09.2023. zagorjeinternational

Vozači koji će od 15. rujna automobil parkirati tako da njime blokiraju javni prijevoz u Beču suočit će se s visokom kaznom. Naime, Beč se drastičnim povećanjem administrativne kazne odlučio boriti s vozačima koji ne vode računa o tome gdje i kako ostavljaju svoje automobile te su taj iznos povećali na 365 eura, piše Večernji list

Osim što je simbolična veza s brojem dana u godini, to je i cijena godišnje karte za javni prijevoz u Beču. I to ne mora biti konačan iznos, jer na administrativnu će se kaznu dodati troškovi intervencije vatrogasaca ili vučne službe, bude li to potrebno. Također, tvrtka koja u Beču upravlja javnim gradskim prijevozom može od nemarnog vozača potraživati naknadu i za druge troškove koje eventualno bude imala zbog zastoja.

U usporedbi s hrvatskih 30 eura, koliko po našem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama iznosi kazna za isti prekršaj, visoka im je bila i dosadašnja kazna od 128 eura. No, očito nije bila djelotvorna jer su im lani tramvaji bili blokirani 1535 puta, dakle u prosjeku četiri puta dnevno. Problema su s nemarnim vozačima automobila imali i autobusi, odnosno njihovi vozači i putnici, jer su vozači automobila prošle godine 787 puta parkirali na stajalištu autobusa.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba