Odmah ih prestanite koristiti

OPREZ! IKEA je opozvala ova ogledala zbog pucanja zidnih nosača. Mogu pasti sa zida

Objavljeno: 13.09.2023. zagorjeinternational

IKEA zbog pucanja zidnih nosača objavljuje produženi opoziv radi popravka određenih ‘LETTAN’ ogledala. IKEA poziva sve kupce koji posjeduju navedeno ogledalo na koje se odnosi ovo povlačenje da ih prestanu upotrebljavati i besplatno naruče zamjenske zidne nosače. 

Kako kažu iz tvrtke, svoje proizvode razvijaju uz strogi program procjene rizika i ispitivanja kako bi bili sigurni da će proizvodi zadovoljiti sve primjenjive zakone i norme na tržištima na kojima se prodaju. 

– Unatoč tomu, saznali smo da neki nosači kojima se ‘LETTAN’ ogledala pričvršćuju na zidove pucaju. To je pak dovelo do neočekivanih padanja ogledala – kažu u IKEA-i. 

U siječnju 2023. tvrtka IKEA je objavila da zbog pucanja zidnih nosača povlači određena ‘LETTAN’ ogledala radi popravka. Nakon daljnjeg detaljnog istraživanja, kao i dodatnih provjera kod dobavljača, otkriveno je da su neispravni zidni nosači korišteni u proizvodnji u duljem periodu nego što je to dosad bilo poznato tvrtki IKEA. 

– Kako je sigurnost naših kupaca naš prioritet, IKEA je, kao mjeru opreza, odlučila proširiti opoziv radi popravka – dodaju. 

‘LETTAN’ ogledala na koja se odnosi ovo povlačenje sada uključuju sva ‘LETTAN’ ogledala s oznakom datuma prije i uključujući 2105 (GGTT) te ‘LETTAN’ ogledala s brojem dobavljača 21944 i oznakom datuma prije i uključujući 2325 (GGTT). 

Oznaka datuma i broj dobavljača mogu se pronaći na etiketi na stražnjoj strani ogledala. Ovo je primjer etikete, s pozicijom na kojoj se nalaze broj dobavljača (21944) i oznakom datuma (2152  = Godina Godina Tjedan Tjedan) označenom crvenom bojom.

Za naručivanje potrebnog broja zamjenskih nosača s oznakom proizvoda 139298/1 posjeti IKEA.hr ili se obrati tvrtki IKEA na besplatni broj 01/445-5444.

IKEA se ispričava na potencijalnim neugodnostima koje bi moglo uzrokovati ovo povlačenje radi popravka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba