Zasluženo nosi status jednog od najljepših dvoraca u Hrvatskoj

IZUZETNA ČAST! Dvor Trakošćan dobitnik je Googleove prestižne “Zlatne pribadače”

Objavljeno: 12.09.2023. zagorjeinternational

Tvrtka ‘Google’ je u velikoj nagradnoj kampanji Dvoru Trakošćan dodijelila prestižnu nagradu “Golden pin”. Ovo priznanje dodjeljuje tvrtka ‘Google’, ali ono je zapravo izraz divljenja korisnika aplikacije ‘Google Maps’ prema samoj izvrsnoj lokaciji. Dodjeljuje se mjestima koja su ‘Googleovi’ korisnici ocijenili najvišom ocjenom, pa se tako Trakošćan pridružio europskim dvorcima koji su ranije dobili “Zlatne pribadače” kojima se označava njihova popularnost i velika turistička vrijednost. 

Trakošćan je s preko 8600 klikova osvojio srca korisnika i time zaslužio nagradu koja je posebno razveselila zaposlenike muzeja koji ulažu ogroman trud za rad s korisnicima.

Projekt “Golden pin” započeo je 2020. godine u Poljskoj tijekom 15. rođendana aplikacije ‘Google Maps’. Kako su projekt vrlo dobro prihvatili ne samo dobitnici, već i korisnici medija jer nagrada potiče lokalni ponos i dobar duh mjesta, tvrtka ‘Google’ odlučila je projekt proširiti i na druge zemlje. Od ove godine projekt se provodi i u Hrvatskoj gdje je ‘Google’ odlučio nagraditi lokacije u kategoriji “Dvorci i palače“. Sukladno tome, odabrani su dvorci i palače koji su dobili najvišu prosječnu ocjenu korisnika aplikacije ‘Google Maps’. 

Dvor Trakošćan je iznimno zadovoljan što je široki krug korisnika prepoznao njegovu kulturnu i baštinsku vrijednost te je ponosno izložio nagradu “Golden pin” u prostoru dvorca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba