VARAŽDIN: Održana tradicionalna akcija “Sigurno u školu” s ciljem zaštite najmlađih sudionika prometa

BOSILJ: Svih 351 prvašića opremili smo s reflektirajućim trakama te molim sugrađane da ih posebno zamijete i paze na njih

Objavljeno: 12.09.2023. zagorjeinternational

U organizaciji Hrvatskog autokluba i uz potporu Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije te PU varaždinske na Franjevačkom trgu u Varaždinu danas je održana tradicionalna akcija “Sigurno u školu”.

Akciju su podržali i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, predsjednik županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama Zvonimir Sabati, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, predstavnik PU varaždinske Dražen Serini, kao i Sanja Herceg, zamjenica pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije.

Sigurnost u prometu

Predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije Zvonimir Sabati je naznačio kako je najvažniji cilj ove akcije osigurati da najmlađi sudionici u prometu budu što sigurniji.

– Sigurnost naših učenika, a posebno prvašića nam je zaista najvažnija i raduje me da sudjelujemo u ovoj akciji. Na području naše županije postavljeni su plakati na autobusnim nadstrešnicama, a osigurali smo i zaštitne prsluke za sve učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola na području županije. Za prvašiće smo osigurali reflektirajuće prsluke, a drago mi je da se u ovu edukativnu akciju uključuju i roditelji – rekao je Sabati.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj je rekao kako su svima djeca na prvom mjestu te se stoga i organiziraju ovakvi događaji.

– Djelatnici policije obilaze i vrtiće i škole, vrše pojačane ophodnje, a sve u cilju izbjegavanja prometnih nesreća. Mi smo svih 351 prvašića opremili reflektirajućim trakama te molim sugrađane da ih posebno zamijete i paze na njih – rekao je Neven Bosilj. 

Dražen Serini iz PU varaždinske je istaknuo kako  policija svake godine prilikom početka školske godine pojačano pokriva sve prometnice u zonama škola s ciljem da se zaštite djecu u prometu.

Edukacija djece

– I ovim putem apeliramo na sve vozače, ali i na djecu, odnosno učenike  da maksimalno poštuju prometne propise, i to ne samo u zonama blizu škole nego u cijelom prometu – rekao je Serini.

Predstavnica HAK-a Anica Puškadija je također pohvalila akciju.

– Ova akcija se provodi već više od pedeset godina i moram istaknuti kako se njome želi educiramo djecu kako se prelazi preko zebre bez policajca, bez semafora i slično. Akcija je prvenstveno namijenjena prvašićima koji se prvi puta samostalno susreću s cestom, a nisu svjesni opasnosti koje im prijete. Zato i organiziramo ovakvu vrstu akcije da im pomognemo  – rekla je predstavnica HAK-a Anica Puškadija. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba