Na zagorskim cestama tijekom vikenda 10 prometnih nesreća

U Turnišću skrivio prometnu s 2,62 promila u krvi 

Objavljeno: 11.09.2023. zagorjeinternational

Na prometnicama naše županije tijekom vikenda zabilježeno je deset prometnih nesreća, izvijestila je PU krapinsko – zagorska.

Od toga, tri su nesreće s materijalnom štetom do kojih je došlo u Žutnici na D1 zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, u Gornjoj Stubici zbog nepropisne radnje vozilom te u Krapini zbog neprilagođene brzine. U toj nesreći do koje je došlo u Krapini vozačica je upravljala vozilom s 1,56 promila alkohola u organizmu.

U Oroslavju je u prometnoj nesreći do koje je došlo zbog neprilagođene brzine, jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Nadalje, vozač koji je upravljao osobnim vozilom s 2,62 promila alkohola u organizmu zadobio je lakše tjelesne ozljede, a nesreća se dogodila zbog ne kretanja vozilom uz desni rub kolnika u Turnišću. U Petruševcu je pak vozač zbog ne kretanja vozilom uz desni rub kolnika sletio osobnim vozilom s kolnika i pritom zadobio lakše tjelesne ozljede. Isto tako lakše tjelesne ozljede zadobila je jedna osoba u nesreći do koje je došlo u Velikom Trgovišću zbog ne kretanja vozilom na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika. U Požarkovcu je vozačica pala s bicikla i pritom zadobila teške tjelesne ozljede. Isto tako teške tjelesne ozljede uslijed pada s bicikla, u nesreći između osobnog vozila i bicikla, zadobila je vozačica bicikla u prometnoj nesreći do koje je došlo u Zlataru. U Martinišću u nesreći do koje je došlo zbog oduzimanja prednosti prolaska jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.

– Od ostalih događaja možemo izdvojiti jedan pronalazak neeksplodiranih eksplozivnih sredstava – dodaju iz policije. 

Također, zagorska je policija tijekom proteklog vikenda od kaznenih djela evidentirala jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, dva kaznena djela teške krađe i tri kaznena djela krađe. Od prekršaja, za izdvojiti su tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan prekršaj iz Zakona o gospodarenju otpadom. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba