EURO 2024: Na krilima visoke pobjede Dalić juriša na Armeniju, ali bez Kovačića i Vide

“Nema mjesta kalkulacijama, pogotovo u fazi obrane – oni su jako opasni po bokovima”

Objavljeno: 11.09.2023. zagorjeinternational

Hrvatska reprezentacija danas od 18 sati nastavlja kvalifikacije za plasman na EURO gostovanjem u Erevanu kod Armenije. Izbornik Zlatko Dalić ima problema jer je zbog ozljede otpao Mateo Kovačić, a ostao je i bez Domagoja Vide koji nije ni putovao s momčadi, piše Tportal

Problemima nikad kraja, no ako se netko zna nositi s njima onda je to hrvatski izbornik Zlatko Dalić koji je još ranije najavio kako će u odnosu na sastav koji je sredio Latviju biti nekih promjena. Realno, nije da Dalić nema ‘manevarskog’ prostora, i sam je u najavi susreta kazao kako će napraviti nekoliko promjena. 

– Nema mjesta kalkulacijama, ali nešto ćemo promijeniti, pogotovo u fazi obrane, to želimo pojačati. Oni su jako opasni po bokovima. Ne smijemo im dopustiti kontru i polukontru, da nas iznenade. Neće biti puno zamjena, ali napravit ćemo neke promjene s obzirom na analizu koju smo napravili – otkrio je Dalić. 

Očigledno je da će Dalić danas u Erevanu protiv Armenije izvesti nešto ‘zatvoreniju’ postavu, no daleko od toga da će ‘vatreni’ igrati ‘bunker’.

Dojam je da će, barem prema najavama samog izbornika, pojačati bokove, a to bi značilo da će se umjesto Sose i Juranovića koji su igrali protiv Latvije sada na terenu naći ipak nešto ‘čvršći’ i defenzivnije orijentirani bekovi Borna Barišić i Josip Stanišić. U veznom redu bi ispred Modrića i Brozovića kao ‘lažna 10’ trebao zaigrati Lovro Majer.

Na golu je siguran Livaković, stoperski par bi trebali činiti Josip Šutalo i Joško Gvardiol, na lijevom bi beku trebao krenuti Borna Barišić, a na desnome Josip Stanišić. Vezni red bi činili kapetan Luka Modrić i Marcelo Brozović, a ispred njih bi bio Lovro Majer. Napad bi trebao biti standardan, Ivan Perišić na lijevom i Andrej Kramarić na desnom krilu te Bruno Petković kao ‘špica’.

Vjerojatnih 11 za utakmicu protiv Armenije: Livaković – Barišić, Gvardiol, Šutalo, Stanišić – Modrić, Brozović – Perišić, Majer, Kramarić – Petković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba