Rock polako ali sigurno odlazi u povijest

Srpski gimnazijalci iz udžbenika uče pjesme Bajage i Instruktora

Objavljeno: 08.09.2023. zagorjeinternational

Pjesma benda Bajaga i Instruktori uvrštena je u udžbenik Glazbene kulture za četvrti razred društveno-jezičkog smjera gimnazije u Srbiji.

Ovim se postignućem pohvalio gitarist grupe Živorad Žika Milenković, koji je objavio na Twitteru fotografiju stranica iz udžbenika na kojoj se našla njihova pjesma ‘Buđenje ranog proleća’, prenosi Index.

Srpskoj grupi u udžbeniku su posvećene dvije stranice. Na prvoj je ukratko opisano djelovanje grupe, dok su se na drugoj stranici našli akordi i tekst za pjesmu ‘Buđenje ranog proleća’.  

– Bajaga i Instruktori je rock grupa koju je osnovao kompozitor, tekstopisac i gitarist Momčilo Bajagić Bajaga, 1984. godine. Iste godine objavili su i svoj prvi album “Pozitivna geografija”, a do 2020. godine ukupno je objavljeno čak 11 – piše u udžbeniku. 

– U knjizi “Yu 100: najbolji albumi jugoslovenske pop i rock muzike” rangirano je četiri albuma ove grupe: ‘Sa druge strane jastuka’ (13. mjesto), ‘Pozitivna geografija’ (37.), ‘Jahači magle’ (broj 58.) i ‘Prodavnica tajni’ (79). Grupa je održala brojne koncerte u nekadašnjoj Jugoslaviji, kao i u svijetu – navedeno je u udžbeniku. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba