LIJEPA GESTA: Općina novčano nagradila svoje mlade nade

Nagrađeno ukupno 11 Mačana, uspješnih osnovaca i srednjoškolaca 

Objavljeno: 08.09.2023. zagorjeinternational

Općinsko vijeće Mača je na svojoj 18. sjednici donijelo Odluku o nagrađivanju učenika završnih razreda osnovne i srednje škole za uspjeh u školovanju. Na temelju navedene Odluke, raspisan je javni poziv za učenike završnih razreda srednje škole s područja općine koji su polazili srednju školu izvan Krapinsko – zagorske županije. 

Za učenike završnih razred koji su pohađali Osnovnu školu u Maču ili bilo koju srednju školu na području Krapinsko-zagorske županije zatraženi su službeni podaci škola o uspjehu učenika s područja Općine Mače.

Sukladno dobivenim podacima, nagrađeno je 11 učenika. Četiri osnovnoškolca nagrađena su za uspjeh u osnovnoškolskom obrazovanju za svih osam razreda završenih s odličnim uspjehom, odnosno u rasponu od 4,7 do 5,0 svaki sa po 150 eura. Četiri učenika nagrađeno je za sva tri/četiri razreda srednje škole završena s odličnim uspjehom, odnosno u rasponu od 4,5 do 5,0 svaki sa po 150 eura. Dvoje srednjoškolaca je nagrađeno za sva tri/četiri razreda srednje škole završena s odličnim uspjehom te za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz školskog predmeta u tekućoj godini svaki sa po 200 eura, a jedan srednjoškolac nagrađen je za osvojeno treće mjesto na županijskom natjecanju iz školskog predmeta u tekućoj godini.

Za nagrađene učenike održan je i prijem kod načelnice Mladenke Mikulec Šimunec i predsjednika Općinskog vijeća Mladena Sedaka Benčića povodom čega su im uručene nagrade. Načelnica i predsjednik vijeća zahvalili su nagrađenima na trudu te ih pozvali da i dalje marljivo uče i rade te budu dobri i pošteni ljudi. Nagrađenim mladim nadama Mača poručeno je da ostanu u Maču te svojim znanjem i sposobnostima pridonesu razvoju i napretku svoga mjesta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba